Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13325
Назва: | Аналіз та удосконалення технології вирощування молодняку ВРХ на м'ясо в умовах СТОВ «Ратнівський Аграрій» Волинської області та його переробки на підприємстві |
Інші назви: | Analysis and improvement of the technology of rearing young cattle for meat in the conditions of Ratnivskyi Agrariy LLC, Volyn region, and its processing at the enterprise |
Автори: | Коваль, Максим Романович Koval, Maksym |
Ключові слова: | м’ясне скотарство;beef cattle breeding;підсисний спосіб вирощування телят;suckler method of calf rearing;бугайці;bulls;телички;heifers;система «корова-теля»;cow-calf system;порода шароле;Charolais breed;порода лімузин;Limousin breed;волинська м’ясна;Volyn beef breed;поліська м’ясна;Polissya beef breed |
Дата публікації: | гру-2024 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Коваль М. Р. Аналіз та удосконалення технології вирощування молодняку ВРХ на м'ясо в умовах СТОВ «Ратнівський Аграрій» Волинської області та його переробки на підприємстві : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. І. О. Ластовська, доцент. - Біла Церква, 2024. 44 с. |
Короткий огляд (реферат): | У кваліфікаційній роботі представлені матеріали аналізу технології утримання м’ясної худоби для цього опрацьовано матеріали зоотехнічного та племінного обліку у господарстві. Господарство має в своєму користування 4400 га сільськогосподарських угідь, з них 3949 га ріллі та 420 га – пасовища, що забезпечує тварин кормами на достатньому рівні. Поголів’я становить 2200 голів з них 1000 корів, це породи лімузин, шароле, абердин-ангус, поліська та волинська м’ясна. У господарстві обладнано 9 приміщень – це 3 капітальні приміщення та 6 полегшеного типу. Утримання безприв’язне на глибокій підстилці з пасовищним утриманням влітку. За період вирощування молодняку, а саме 450 днів абсолютні прирости складають 468-490 кг, що забезпечує прирости на рівні 1070 г. Бугайців реалізують на забій у віці 15 місяців, що дає змогу отримати високовагові туші та вихід м’яса до 63 %. Економічна ефективність відображає всі сторони виробничо-господарської діяльності підприємства і як результат рівень рентабельності по господарству становить 9,7%. Кваліфікаційна робота магістра містить 44 сторінки, 7 таблиць, 9 рисунків, список використаних джерел із 31 найменування. |
Опис: | The qualification work presents the materials of the analysis of the technology of keeping beef cattle, for which the materials of zootechnical and breeding records in the farm were processed. The farm has 4400 hectares of agricultural land, including 3949 hectares of arable land and 420 hectares of pasture, which provides animals with sufficient feed. The livestock is 2200 heads, including 1000 cows, including Limousin, Charolais, Aberdeen Angus, Polissya and Volyn meat breeds. The farm is equipped with 9 premises, including 3 capital buildings and 6 lightweight buildings. The cattle are kept free-range on deep litter with pasture in summer. During the period of growing young stock, namely 450 days, the absolute growths are 468-490 kg, which provides growths at the level of 1070 g. The bulls are sold for slaughter at the age of 15 months, which allows for high weight carcasses and meat yields of up to 63%. The economic efficiency reflects all aspects of the production and economic activities of the enterprise and, as a result, the level of profitability on the farm is 9.7%. The master's thesis consists of 44 pages, 7 tables, 9 figures, and a list of 31 references. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13325 |
УДК: | 636.2 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
technologia_ vyrobnytstva _i_pererobky_yalovychuny.pdf | 1,02 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.