Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13321
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Барило, Владислав Юрійович | - |
dc.contributor.author | Barylo, Vladyslav | - |
dc.date.accessioned | 2025-01-14T07:05:42Z | - |
dc.date.available | 2025-01-14T07:05:42Z | - |
dc.date.issued | 2024-12 | - |
dc.identifier.citation | Барило В. Я. Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в ТОВ «Збараж» Тернопільської області та її переробки в ПП «Збруч» : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. Ф. Фесенко, доцент. - Біла Церква, 2024. 42 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13321 | - |
dc.description | The purpose of the work is to analyze the technology of pig production in Zbarazh LLC, Ternopil region, and ways to improve it and process it in Zbruch PE. The data for three years were studied: the area of land, the structure of sown areas, the yield of agricultural land, and pork production indicators. A brief description of pig keeping technologies is presented. Measures to improve the existing technology of pig production are outlined: the technological indicators of the complex for reproduction, piglet rearing and fattening of young animals are calculated. Meat production at the complex was calculated per day, per rhythm, per month, per year. The need for production space was determined. Recipes of compound feeds for feeding sows and young pigs, feeding schemes are presented. Attention is paid to the indicators of pig processing, the yield of slaughter products from the processing of young pigs for meat is calculated. The economic efficiency of the developed program of pig production was calculated. It is concluded that the implementation of the developed measures will increase pork production. The obtained results can be used in the practical work of the farm. Master's thesis contains 42 pages, 11 tables, 2 drawings, list of used sources from 36 names. | uk_UA |
dc.description.abstract | Метою роботи є аналіз технології виробництва продукції свинарства в ТОВ «Збараж» Тернопільської області та шляхи її удосконалення і переробки в ПП «Збруч». Досліджено дані за три роки: площа земельних угідь, структура посівних площ, урожайність с.-г. угідь, показники виробництва свинини. Представлена коротка характеристика технологій утримання свиней. Намічені заходи з удосконалення існуючої технології виробництва продукції свинарства: розраховані технологічні показники комплексу з відтворення, вирощування поросят та відгодівлі молодняку. Проведений розрахунок виробництва м’яса на фермі. Визначена потреба у виробничих площах. Представленні рецепти комбікормів для годівлі свиноматок та молодняку свиней, схеми їх годівлі. Акцентована увага на показниках переробки свиней, розрахований вихід продуктів забою від переробки молодняку на м’ясо. Проведений розрахунок економічної ефективності розробленої програми виробництва продукції свинарства. Зроблено висновок, що запровадження розроблених заходів дозволить збільшити виробництво свинини. Одержані результати можуть бути використані у практичній роботі господарства. Кваліфікаційна робота магістра містить 42 сторінки, 11 таблиць, 2 рисунки, список використаних джерел містить 36 найменувань. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Білоцерківський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | свині | uk_UA |
dc.subject | pigs | uk_UA |
dc.subject | молодняк | uk_UA |
dc.subject | young animals | uk_UA |
dc.subject | господарство | uk_UA |
dc.subject | farm | uk_UA |
dc.subject | технологія | uk_UA |
dc.subject | technology | uk_UA |
dc.subject | ритм виробництва | uk_UA |
dc.subject | production rhythm | uk_UA |
dc.subject | корм | uk_UA |
dc.subject | feed | uk_UA |
dc.subject | переробка | uk_UA |
dc.subject | processing | uk_UA |
dc.subject | собівартість | uk_UA |
dc.subject | cost | uk_UA |
dc.title | Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в ТОВ «Збараж» Тернопільської області та її переробки в ПП «Збруч» | uk_UA |
dc.title.alternative | Analysis of pork production technology and ways to improve it in “Zbarazh” LTD, Ternopil region and its processing in “Zbruch” PE | uk_UA |
dc.type | Кваліфікаційні роботи | uk_UA |
dc.identifier.udc | 636.4 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_miasa_svynei.pdf | 1,81 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.