Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13312
Назва: Аналіз та удосконалення технології вирощування гусей та переробки м’яса гусей у приватному домогосподарстві Київської області
Інші назви: Analysis and improvement of the technology of goose breeding and processing of goose meat in a private household in the Kyiv region
Автори: Яковлєв, Ігор Васильович
Iakovliev, Ihor
Ключові слова: велика сіра порода гусей;Great gray goose breed;легарт;legart;оброшинська сіра;Obroshinsky grey;інкубаційні якості;hatching qualities;відтворна здатність;reproductive capacity;маса непатраної тушки;slaughter weight;забійний вихід;slaughter yield
Дата публікації: гру-2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Яковлєв І. В. Аналіз та удосконалення технології вирощування гусей та переробки м’яса гусей у приватному домогосподарстві Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О.І. Бабенко, доцент. - Біла Церква, 2024. 42 с.
Короткий огляд (реферат): На основі стада гусей приватного домогосподарства було досліджено м’ясну продуктивність гусей досліджуваних порід за такими показниками: інкубаційні якості яєць, ріст та розвиток молодняка гусей, екстер’єрні показники гусей, м’ясні якості гусей, забійні якості. На підставі показників м’ясної продуктивності гусей досліджуваних порід, проведені розрахунки економічної ефективності їх розведення. При вивченні продуктивних показників піддослідних груп птиці були використані загальноприйняті зоотехнічні методи дослідження. Для вивчення зміни живої маси молодняка гусей трьох дослідних порід, проводили індивідуальне зважування гусенят у добовому віці та потім щодекадно до віку 63 дні. На початку облікового періоду, маса добових гусенят досліджуваних груп, була практично однаковою. А починаючи з 10-ти денного віку вже спостерігається тенденція переваги молодняку оброшинської сірої породи над гусенятами легарт та великої сірої порід. У віці 63 дні встановлена перевага гусенят породи легарт над гусенятами оброшинської сірої на 159,3 г та над великою сіркою – 365,6 г. Абсолютний приріст живої маси за цей період у молодняка породи легарт становив 4346,7 г, що на 160,4г вище, ніж в гусенят оброшинської сірої породи та на 265,5 г більше, ніж у великої сірої породи. Кращою м’ясною продуктивністю відзначався гуси породи легарт, середня передзабійна жива маса самців становила 4735 г, та переважала самців породи оброшинська сіра на 2,94%, а самців великої сірої породи на 3,12%. Самки породи легарт (4142 г) переважали ровесниць оброшинської сірої породи за показниками передзабійної живої маси на 4,19%, а гусок породи велика сіра на 4,34%. Кваліфікаційна робота магістра містить 42 сторінки, 12 таблиць, 7 рисунків, список використаних джерел 41 найменування.
Опис: On the basis of a flock of geese of a private household, the meat productivity of geese of the researched breeds was investigated according to the following indicators: hatching qualities of eggs, growth and development of young geese, exterior indicators of geese, meat qualities of geese, slaughter qualities. On the basis of indicators of meat productivity of geese of the researched breeds, calculations of the economic efficiency of their breeding were carried out. Generally accepted zootechnical research methods were used to study the productive indicators of experimental groups of poultry. To study the change in live weight of young geese of three research breeds, individual weighing of goslings was carried out at the age of 1 day and then every decade until the age of 63 days. At the beginning of the accounting period, the mass of daily goslings of the studied groups was practically the same. And starting from the age of 10 days, there is already a trend of superiority of young Obroshin gray breeds over goslings of legart and large gray breeds. At the age of 63 days, the superiority of legart goslings over Obroshinsky gray goslings was established by 159.3 g and over large gray goslings by 365.6 g. The absolute increase in live weight during this period in the young of the Legart breed was 4346.7 g, which is 160.4 g higher than that of the goslings of the Obroshinsky gray breed and 265.5 g more than that of the large gray breed.Legart geese had the best meat productivity, the average pre-slaughter live weight of males was 4,735 g, and it exceeded Obroshinska gray males by 2.94% and large gray males by 3.12%. Females of the Legart breed (4,142 g) outnumbered their peers of the Obroshinsky gray breed in terms of pre-slaughter live weight by 4.19%, and geese of the Great Gray breed by 4.34%. The master's qualification work contains 42 pages, 12 tables, 7 figures, a list of used sources and 41 names.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13312
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_ vyrobnytstva _i_pererobky_miasa_gusei.pdf1,92 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.