Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13276
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПодгорний, Юрій Миколайович-
dc.contributor.authorPodhornyi, Yurii-
dc.date.accessioned2024-12-31T09:05:12Z-
dc.date.available2024-12-31T09:05:12Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationПодгорний Ю. М. Удосконалення технології виробництва продукції вівчарства в селянському товаристві з обмеженою відповідальністю «Дніпро Н» Кам’янського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. М. Недашківський, професор. - Біла Церква, 2024. 53 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13276-
dc.descriptionThe aim of the study was to evaluate the effectiveness of additional feeding of lambs during the suckling period on the example of the Dnipro N Limited Liability Company and to determine its impact on the productive performance and meat quality of young lambs. The objectives of the study were: - To assess the natural and climatic conditions and economic potential of the farm “Dnipro N” - To conduct boning of adult sheep to determine their productive qualities. - To study the system of feeding and keeping sheep on the farm. - Develop a supplementary feeding ration for lambs during the suckling period, ensuring its balance in terms of nutrients. - Conduct an experiment on additional feeding of lambs and monitor the dynamics of their growth and development. - Determine the slaughter qualities of young lambs of the control and experimental groups. - Conduct an economic analysis of the effectiveness of supplemental feeding. - Based on the results obtained, to develop recommendations for improving the productivity of sheep in the farm. The results of the calculations indicate a significant increase in profit from the sale of meat in the experimental group of sheep. In particular, the additional income from the sale of one animal amounted to 288 UAH, which is 8.8% higher than in the control group. The master's thesis contains 53 pages, 17 tables, and a list of 33 references.uk_UA
dc.description.abstractМетою дослідження було оцінити ефективність додаткової підгодівлі ягнят у підсисний період на прикладі селянського товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпро Н» та визначити її вплив на продуктивні показники та якість м’яса молодняку. Завданнями дослідження були:  Оцінити природно-кліматичні умови та економічний потенціал господарства «Дніпро Н»  Провести бонітування дорослого поголів’я овець з метою визначення їх продуктивних якостей.  Вивчити систему годівлі та утримання овець у господарстві.  Розробити раціон додаткової підгодівлі для ягнят у підсисний період, забезпечивши його збалансованість за поживними речовинами.  Провести дослід з додаткової підгодівлі ягнят і прослідкувати за динамікою їх росту та розвитку.  Визначити забійні якості молодняку контрольної та дослідної груп.  Провести економічний аналіз ефективності додаткової підгодівлі. Результати проведених розрахунків свідчать про значне збільшення прибутку від реалізації м’яса в дослідній групі овець. Зокрема, додатковий дохід від продажу однієї тварини склав 288 грн., що на 8,8 % перевищує показник контрольної групи. Кваліфікаційна робота магістра містить 53 сторінки, 17 таблиць, список використаних джерел із 33 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectтехнологія вирощування овецuk_UA
dc.subjectsheep breeding technologyuk_UA
dc.subjectгодівляuk_UA
dc.subjectfeedinguk_UA
dc.subjectраціонuk_UA
dc.subjectdietuk_UA
dc.subjectмолодняк овецьuk_UA
dc.subjectyoung sheepuk_UA
dc.titleУдосконалення технології виробництва продукції вівчарства в селянському товаристві з обмеженою відповідальністю «Дніпро Н» Кам’янського району Дніпропетровської областіuk_UA
dc.title.alternativeImprovement of sheep production technology in the peasant company with limited liability ‘Dnipro N’ of Kamianskyi district of Dnipropetrovska oblastuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.3.09uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_produkcii_vivcharstva.pdf1,14 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.