Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13271
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва молока кіз та його переробки у ФГ «Бабині кози» Київської області»
Інші назви: Analysis and improvement of technology of production of goat milk and its processing in FG "Babyni Kozy" of Kyiv region
Автори: Недолуга, Антоніна Олексіївна
Nedoluga, Antonina
Ключові слова: кози;goats;зааненська порода;Zaanen breed;чистопородне розведення;purebred breeding;вікова структура стада;age structure of the herd;молочна продуктивність кіз;milk productivity of goats;репродуктивні якості козематок;reproductive qualities of female goats
Дата публікації: гру-2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Недолуга А. О. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока кіз та його переробки у ФГ «Бабині кози» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О.І. Бабенко, доцент. - Біла Церква, 2024. 42 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі проаналізовано технології вирощування кіз зааненської породи, показники їх продуктивності, вивчали технології переробки козячого молока на сири. Аналізували економічні показники фермерського господарства «Бабині кози» залежно від показників, продуктивності, росту, розвитку та відтворювальної здатності. Визначили силу впливу батьків (цапів-плідників зааненської породи) на молочну продуктивність дочок. Вивчено ефективність використання існуючих технологій вирощування молодняку кіз молочного напряму продуктивності, визначено параметри лінійного росту кіз зааненської породи, продуктивні та відтворювальні ознаки козематок. Порахована економічна ефективність виробництва продукції козівництва. У кваліфікаційній роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Встановлено, що ФГ «Бабині кози» спеціалізується на вирощуванні кіз зааненської породи. Середній вік використання козематок у стаді становить 6 лактацій. Козематки, що утримуються в господарстві характеризуються хорошими репродуктивними якостями (в середньому 3 козенят за окіт). Отримані результати можуть бути використані для поліпшення продуктивних, репродуктивних якостей кіз у ФГ «Бабині кози» та інших фермах, що спеціалізуються на вирощуванні кіз. Кваліфікаційна робота магістра містить 42 сторінки, 6 таблиць, 5 рисунків, список використаної літератури містить 41 джерел.
Опис: In the qualification work, the technologies of raising goats of the Zaanen breed, their productivity indicators were analyzed, and the technologies of processing goat milk into cheese were studied. The economic indicators of the Babini Kozy farm were analyzed depending on indicators, productivity, growth and development, and reproductive capacity. We determined the influence of parents (breeding goats of the Zaanen breed) on the milk productivity of daughters. The effectiveness of the use of existing technologies for growing young goats in the direction of dairy productivity was studied, the parameters of linear growth of goats of the Zaanen breed, the productive and reproductive characteristics of female goats were determined. The economic efficiency of production of goat breeding products is calculated. Generally accepted zootechnical and statistical research methods were used in the qualification work. It has been established that FG "Babini kozy" specializes in raising goats of the Zaanen breed. The average age of using goats in the herd is 6 lactations. Female goats kept on the farm are characterized by good reproductive qualities (an average of 3 kids per litter). The obtained results can be used to improve the productive and reproductive qualities of goats in the FG "Babina kozy" and other farms specializing in goat breeding. The master's thesis contains 42 pages, 6 tables, 5 figures, the list of used literature contains 41 titles.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13271
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_moloka_kiz.pdf1,07 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.