Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13269
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Граждан, Олександр Вадимович | - |
dc.contributor.author | Grazhdan, Oleksandr | - |
dc.date.accessioned | 2024-12-31T08:51:04Z | - |
dc.date.available | 2024-12-31T08:51:04Z | - |
dc.date.issued | 2024-12 | - |
dc.identifier.citation | Граждан О. В. Аналіз та удосконалення технології вирощування ремонтних телиць та переробка молока у ТОВ «РЕШІЛЬЄНТ МАТЮШІ » Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. С. Бомко, професор. - Біла Церква, 2024. 45 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13269 | - |
dc.description | The goal of the qualification work is to study the state of feeding repair heifers in different age groups and to develop measures to improve their rations in this farm. Analysis of the development of the livestock industry shows that over the past year, the number of cattle in the farm has decreased compared to previous years. For the last year 2023, the total cattle population is 1100 heads, and the dairy herd is 425 cows. In the farm, great attention is paid to the breeding of repair heifers, and every year 25% of heifers from the herd of cows are introduced into the herd. Feeding of repair young heifers corresponds to their age group norms. The rations are balanced in terms of the main nutrients, with the exception of fiber, which is in excess in the rations. 95-100 grams of digestible protein are required for 1 fodder unit of the diet, with a norm of 105-110 g. The sugar-protein ratio is at the level of 0.5 : 1, with the norm of 0.9 : 1. The ratio of calcium to phosphorus is 2.7 : 1, which with the norm is 1.5 – 2 : 7. There is also a lack of sulfur, copper, zinc, vitamin D. | uk_UA |
dc.description.abstract | Ціллю кваліфікаційної роботи є вивчення стану годівлі ремонтних телиць по різних вікових групах та розробка заходів по вдосконаленню їх раціонів у даному господарстві. Аналіз розвитку галузі тваринництва показує, що за останній рік в господарстві поголів’я ВРХ зменшилося порівняно з попередніми роками. За останній 2023 рік загальне поголів’я великої рогатої худоби становить 1100 голів, поголів’я дійного налічує 425 голів корів. В господарстві велику увага приділяється вирощуванню ремонтних телиць і кожний рік у стадо вводять 25 %нетелів від стада корів. Годівля ремонтного молодняку телиць відповідає їх нормам по вікових групах. Раціони збалансовані по основним поживним речовинам за винятком клітковини, якої в раціонах надлишок. На 1 кормову одиницю раціону приходиться 95-100 грам перетравного протеїну, при нормі 105 – 110 г. Цукрово-протеїнове співвідношення на рівні 0,5 : 1, при нормі 0,9 : 1. відношення кальцію до фосфору становить 2,7 : 1, що при нормі складає 1,5 – 2: 7. Також спостерігається недостача сірки, міді, цинку, вітаміну D. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Білоцерківський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | ремонтні телиці | uk_UA |
dc.subject | repair heifers | uk_UA |
dc.subject | молодняк | uk_UA |
dc.subject | young animals | uk_UA |
dc.subject | раціон | uk_UA |
dc.subject | diet | uk_UA |
dc.subject | середньодобові прирости | uk_UA |
dc.subject | average daily gains | uk_UA |
dc.title | Аналіз та удосконалення технології вирощування ремонтних телиць та переробка молока у ТОВ «РЕШІЛЬЄНТ МАТЮШІ » Київської області | uk_UA |
dc.title.alternative | Analysis and improvement of the technology of rearing repair heifers and milk processing in RESILIENT MATYUSHI LLC of the Kyiv region" | uk_UA |
dc.type | Кваліфікаційні роботи | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
technologia_vyroshchuvania_remontnyh_telyts.pdf | 837,08 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.