Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13268
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorОпришко, Олександр Володимирович-
dc.contributor.authorOpryshko, Oleksandr-
dc.date.accessioned2024-12-31T08:50:24Z-
dc.date.available2024-12-31T08:50:24Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationОпришко О. В. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока в ДП ДГ «Нова перемога» та його переробки у ТОВ «Органік Мілк» Житомирської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. В. Судика, доцент. - Біла Церква, 2024. 47 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13268-
dc.descriptionIn the qualification work, herds of Holstein and Ukrainian black and spotted dairy cattle were analyzed. The system of rearing young animals for repair was analyzed, the milk productivity and reproductive capacity of first-born cows and the technology of milk processing at LLC "Organic Milk" of the Zhytomyr region were studied. Measures to improve selection work in the herd were developed and their economic efficiency was calculated. The work uses generally accepted zootechnical and statistical research methods. It has been proven that the most intensive change is characterized by live weight, which in middle-aged cows of the Holstein breed, compared to first-borns, increased by 20.2% and amounted to 627.6 kg, in cows of the same age of the Ukrainian black-spotted dairy breed - by 18.4% and 613 kg . The diameters of the sexes of the body of cows of both breeds were characterized by much smaller dynamics. There is an increase in most indicators of milk productivity in Holstein cows in the age dynamics. The most intensive change is characterized by indicators of the duration of the service period, which in mature cows, compared to first-born cows, decreases by 25.1% and amounts to 138.1 days, the intercalving period – by 9.6% and 419.4 days, with a natural improvement in the reproduction ratio abilities by 9.8% and 0.9. The master's thesis contains 47 pages, 7 tables, 5 figures, a list of used sources with 45 names.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проаналізовано стада голштинської та української чорно-рябої молочної породи великої рогатої худоби. Було проаналізовано систему вирощування ремонтного молодняку, вивчено молочну продуктивність і відтворювальну здатність корів-первісток та технологію переробки молока у ТОВ «Органік Мілк» Житомирської області. Розроблені заходи з покращення селекційної роботи у стадіта розрахованаїх економічна ефективність. У роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Доведено, що найбільш інтенсивною зміною характеризується жива маса, яка у повновікових корів голштинської породи, порівняно із первістками, збільшилась на 20,2% і становила 627,6 кг, у ровесниць української чорно-рябої молочної породи - 18,4% та 613 кг. Проміри статей тіла корів обох порід характеризувалися значно меншою динамікою. Спостерігається зростання більшості показників молочної продуктивності у корів голштинської породи у віковій динаміці. Найбільш інтенсивною зміною характеризуються показники тривалості сервіс-періоду, який у повновікових корів, порівняно з первістками, зменшується на 25,1% і становить138,1 день, між отельного періоду – на 9,6% і 419,4 днів при закономірному покращенні коефіцієнта відтворної здатності на 9,8% і 0,9. Кваліфікаційна робота магістра містить 47 сторінок,7 таблиць, 5 рисунки, список використаних джерел із 45 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectгоштинська породаuk_UA
dc.subjectHolsteinuk_UA
dc.subjectукраїнська чорно-ряба молочна породаuk_UA
dc.subjectUkrainian black-and-white dairyuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectекстер’єрний типuk_UA
dc.subjectexterior typeuk_UA
dc.subjectстандарт породиuk_UA
dc.subjectbreed standarduk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва молока в ДП ДГ «Нова перемога» та його переробки у ТОВ «Органік Мілк» Житомирської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of milk production technology in the SE "Nova Pemegova" State Enterprise and its processing in LLC "Organic Milk" of the Zhytomyr Regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.12uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_moloka.pdf976,8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.