Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13267
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГубань, Віта Віталіївна-
dc.contributor.authorGuban, Vita-
dc.date.accessioned2024-12-31T08:49:39Z-
dc.date.available2024-12-31T08:49:39Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationГубань В.В. Аналіз та удосконалення технології виробництва та переробки молока кіз у ТОВ СГП «Олімпік Агро» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. І. С. Старостенко, доцент. - Біла Церква, 2024. 44 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13267-
dc.descriptionThe production of goat milk is growing, and the range of products is expanding. Consumer demand for goat milk is constantly increasing. With this in mind, scientists have recently been conducting genetic studies of farm animals, which are constantly expanding, involving in the breeding process new technologies related to the identification of genetic markers related to productivity, genetic susceptibility to diseases, and adaptive qualities. Therefore, the goal of our work was to find out and find ways to improve the technology of production and processing of goat milk at LLC SGP "Olympic Agro" of the Kyiv region. According to our research, keeping animals in the farm corresponds to modern technologies. The analysis of the milk productivity of goats of different breeds showed that goats of the Zaanen breed surpassed their peers of the Alpine breed, so their yield in 305 days of lactation was higher by 102 kg. The highest milk yield in goats of both breeds is noted in the third month of lactation. An economic analysis of indicators of milk production in the farm from goats of different breeds showed the advantage of using goats of the Zaanen breed. The master's qualification work contains 44 pages, 8 tables, 9 figures, a list of used sources from 43 names.uk_UA
dc.description.abstractВиробництво козячого молока зростає, а асортименти продукції розширюється. Попит споживачів козиного молока постійно збільшується. З огляду на це, науковці останнім часом проводять генетичні дослідження сільськогосподарських тварин які постійно розширюються, залучаючи до селекційного процесу нові технології, пов'язані з виявленням генетичних маркерів, пов'язаних з продуктивністю, генетичною схильністю до захворювань, адаптивними якостями. Тому метою нашої роботи став наліз та пошук шляхів удосконалення технології виробництва та переробки молока кіз у ТОВ СГП «Олімпік Агро» Київської області. Згідно наших досліджень утримання тварин в господарстві відповідає сучасним технологіям. Аналіз молочної продуктивності кіз різних порід показав, що кози зааненської породи перевершували однолітків альпійської породи, так надій за 305 днів лактації у них був вищим на 102 кг. Найвищі надої у кіз обох порід відмічаються на третьому місяці лактації. Економічний аналіз показників виробництва молока в господарстві від кіз різних порід показав перевагу використання кіз зааненської породи. Кваліфікаційна робота магістра містить 44 сторінки, 8 таблиць, 9 рисунки, список використаних джерел із 43 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectселекціяuk_UA
dc.subjectselectionuk_UA
dc.subjectпородаuk_UA
dc.subjectbreeduk_UA
dc.subjectмолочна продуктивністьuk_UA
dc.subjectmilk productivityuk_UA
dc.subjectнадійuk_UA
dc.subjectmilk yielduk_UA
dc.subjectвідтворна здатністьuk_UA
dc.subjectreproductive capacityuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва та переробки молока кіз у ТОВ СГП «Олімпік Агро» Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of the technology of production and processing of goat milk in LLC SGP "Olympic Agro", Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_kiz.pdf968,03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.