Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13242
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва молока в ФГ «РОДОЛАД» та його переробки в ТДВ «Яготинський маслозавод» Київської області
Інші назви: Analysis and improvement of milk production technology at FG "RODOLAD" and its processing at TDV "Yagotinsky Maslozavod", Kyiv region
Автори: Крещенко, Артем Іванович
Kreshchenko, Artem
Ключові слова: селекція;breeding;бугаї-плідники;sires;екстер’єр,;exterior;молочна продуктивність;milk productivity;генетичний потенціал;genetic potential
Дата публікації: гру-2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Крещенко А. І.Аналіз та удосконалення технології виробництва молока в ФГ «РОДОЛАД» та його переробки в ТДВ «Яготинський маслозавод» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. В. Судика, доцент. - Біла Церква, 2024. 47 с.
Короткий огляд (реферат): Розвиток молочного скотарства в даний час у всьому світі характеризується інтенсифікацією селекційного процесу, який стоїть в основі перетворення і удосконалення сучасних порід. Інтенсифікація спрямована на підвищення економічності виробництва продукції тваринництва шляхом зміни співвідношення порід, що розводяться в нашій країні, застосування сучасних технологій утримання тварин і методів оцінки племінних якостей тварин. Тому за мету даної роботи став аналіз та удосконалення технології виробництва молока в ФГ «Родолад» та його переробки в ТДВ «Яготинський маслозавод» Київської області. В результаті досліджень встановлено, що корови-первістки української чорно-рябої молочної породи, яки походять від бугаїв-плідників вітчизняної селекції порівняно з їх ровесницями, яки походять від бугаїв-плідників американської селекції відзначалися меншою високо рослістю, розтягнутістю, у них були менші ширина й глибина грудей, обхват грудей за лопатками, ширина в маклоках та грубіший кістяк. При порівнянні показників молочної продуктивності корів різного генотипу встановлено перевагу корів які походять від бугаїв голштинської породи над своїми ровесницями. Кваліфікаційна робота магістра містить 47 сторінки, 9 таблиць, 4 рисунки, список використаних джерел із 32 найменування.
Опис: Currently, the development of dairy cattle all over the world is characterized by the intensification of the selection process, which is the basis of the transformation and improvement of modern breeds. Intensification is aimed at increasing the cost-effectiveness of production of livestock products by changing the ratio of breeds bred in our country, using modern animal husbandry technologies and methods of assessing breeding qualities of animals. Therefore, the purpose of this work was to analyze and improve the technology of milk production at Rodolad FG and its processing at TDV "Yagotinskyi Maslozavod" of the Kyiv region. As a result of the research, it was determined that the first-born cows of the Ukrainian black-and-white dairy breed, which come from breeding bulls of domestic selection compared to their peers, which come from breeding bulls of American selection, were less tall, stretched, had smaller width and depth of chest, girth of chest behind the shoulder blades, width at the withers and coarser bones. When comparing the indicators of milk productivity of cows of different genotypes, the superiority of cows derived from Holstein bulls over their peers was established. The master's thesis contains 47 pages, 9 tables, 4 figures, a list of used sources with 32 titles.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13242
УДК: 637.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_moloka.pdf970,19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.