Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13233
Назва: Аналіз та шляхи удосконалення технології вирощування молодняка фазанів та переробки м’яса птиці у ПрАТ «Миронівський ЗВКК» Київської області
Інші назви: Analysis and ways of improving the technology of raising young pheasants and processing poultry meat at PrJSC «Myronivskyi РРСС» of the Kyiv region
Автори: Лагода, Анна Олександрівна
Lagoda, Anna
Ключові слова: мисливський фазан;hunting pheasant;молодняк;young;технологія;technology;продуктивність;productivity;м’ясо;meat;економічні показники;economic indicators
Дата публікації: гру-2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний універстет
Бібліографічний опис: Лагода А. О. Аналіз та шляхи удосконалення технології вирощування молодняка фазанів та переробки м’яса птиці у ПрАТ «Миронівський ЗВКК» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О. І. Соболєв, професор. - Біла Церква, 2024. 57 с.
Короткий огляд (реферат): Проведено аналіз технології вирощування молодняка мисливського фазана на м’ясо та рекомендовано шляхи її удосконалення на птахофермі ПрАТ «Миронівський ЗВКК» Київської області. Використано аналітичні, розрахункові та економічні методи досліджень. Підтверджено, що птахоферма відноситься до підприємств із замкнутим технологічним циклом вирощування молодняка фазанів на м’ясо. На птахофермі є три основні цехи – батьківського стада (розмір цеху – 550-600 гол.), інкубації (розмір цеху – 17-19 тис. шт. яєць) та вирощування молодняка на м’ясо (розмір цеху – 10 тис. гол.). Потужність птахоферми становить 6,5–7,5 т м’яса фазанів у живій вазі. Тривалість вирощування фазанят на м’ясо – 14 тижнів. З’ясовано, що технологічний процес вирощування фазанят на м’ясо не можна вважати повністю ефективним, тому що вирощений молодняк за показниками продуктивності дещо поступається технолого-біологічними нормативам для мисливського фазана, зокрема, за тривалістю періоду вирощування – на 1 тиждень, за витрати корму на 1 кг приросту живої маси – на 12 %, за індексом продуктивності – на 3,2 од. Доведено, що комбікорми для годівлі молодняка фазанів віком 1-3 та 4-14 тижнів є незбалансованими за вмістом обмінної енергії, основних поживних і біологічно активних речовин та не відповідають фізіологічним потребам даних вікових груп птиці. Годівля молодняка фазанів упродовж періоду вирощування цими комбікормами не дозволяє йому в повній мірі реалізувати свій генетичний потенціал продуктивності. Розроблені та запропоновані виробництву нові удосконалені рецепти комбікормів для молодняка фазані різних вікових груп, які максимально збалансовані за вмістом обмінної енергії, основних поживних і біологічно активних речовин. Зроблено висновок, що існуюча технологія вирощування молодняка фазанів на м’ясо є достатньо ефективною, оскільки дозволяє повністю відшкодувати матеріальні витрати на вирощування фазанят і одержати прибуток, який є основним джерелом подальшого розвитку господарства. Собівартість 1 кг живої маси фазанів зданих на забій становить 175,87 грн, а рівень рентабельності реалізованої продукції – 42,2 %. Одержані результати можуть бути використані птахопідприємствами різних форм власності, які займаються розведенням і вирощуванням фазанів. Кваліфікаційна робота магістра містить 57 сторінок, 6 таблиць, 1 рисунок, 11 формул, список використаних джерел із 32 найменувань.
Опис: An analysis of the technology of growing young hunting pheasants for meat was carried out and ways of its improvement were recommended at the poultry farm PrJSC «Myronivskyi РРСС»of the Kyiv region. Analytical, calculation and economic research methods were used. It has been confirmed that the poultry farm belongs to enterprises with a closed technological cycle of growing young pheasants for meat. The poultry farm has three main workshops – parent flock (the size – 550-600 heads), hatching (the size – 17-19 thousand eggs) and growing young for meat (the size – 10 thousand heads). The capacity of the poultry farm is 6,5-7,5 tons of pheasant meat in live weight. The duration of growing pheasants for meat is 14 weeks. It was found out that the technological process of growing pheasants for meat cannot be considered fully effective, because the productivity of the grown young is slightly inferior to the technological and biological standards for hunting pheasants, in particular, in terms of the duration of the growing period – for 1 week, for feed consumption per 1 kg of live weight gain – by 12,0 %, according to the productivity index – by 3.2 units. It has been proven that compound feeds for feeding young pheasants aged 1-3 and 4-14 weeks are unbalanced in terms of the content of exchangeable energy, basic nutrients and biologically active substances and do not meet the physiological needs of these age groups of birds. Feeding young pheasants during the growing period with these combined feeds does not allow it to fully realize its genetic productivity potential. New and improved recipes of compound feed for young pheasants of different age groups, which are maximally balanced in terms of the content of exchangeable energy, basic nutrients and biologically active substances, have been developed and offered for production. It was concluded that the existing technology of raising young pheasants for meat is quite effective, as it allows you to fully reimburse the material costs of growing pheasants and to obtain a profit, which is the main source of further development of the economy. The cost price of 1 kg of live weight of pheasants submitted for slaughter is UAH 175,87 and the level of profitability of the sold products is 42,2 %. The obtained results can be used by poultry enterprises of various forms of ownership, which are engaged in breeding and raising pheasants. Master's thesis contains 57 pages, 6 tables, 1 drawings, 11 formulas, list of used sources from 32 names.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13233
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_miasa_fazaniv.pdf996,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.