Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13229
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГончар, Владислав Віталійович-
dc.contributor.authorGonchar, Vladyslav-
dc.date.accessioned2024-12-30T09:43:35Z-
dc.date.available2024-12-30T09:43:35Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationГончар В. В. Аналіз технології виробництва свинини та шляхи удосконалення в СФК «Україна» Кіровоградської області з елементами переробки продукції : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. П. І. Кузьменко, доцент. - Біла Церква, 2024. 53 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13229-
dc.descriptionIn this diploma work, an analysis of pork production technology and ways of improvement in SFC "Ukraine" of Kirovohrad region with elements of product processing is made. In the organization of complete feeding of pigs, in addition to the content of protein, fat, vitamins, dry matter, fiber, the use of trace elements plays an important role. The purpose of our work was to study the influence of mineral briquettes on the fattening qualities of young pigs. For this purpose, an experiment was conducted on two groups of piglets using mineral briquettes at SFC "Ukraine" of the Kirovohrad region. The first group of animals was a control group, and the second was an experimental group. Young pigs were fed with fodder produced in this farm without micro-additives. The piglets of the research group received, respectively, a complex of trace elements from mineral briquettes. As a result of the conducted experiment, it turned out that the best average daily gains were recorded by the animals of the second group - 528 g, while in the control this indicator was - 425 g. The costs of feed units in the animals of the experimental groups amounted to 5.99 thousand units. against 7.84 k. units. in animals of the first group. Profitability of pork production in this farm in animals of the control group was 36%, while in the experimental group it was 51%. Thus, in SFC "Ukraine" it is advisable to use mineral briquettes in the feeding rations of young animals. The master's qualification thesis contains 53 pages, 14 tables, figures 3, a list of used sources with 35 names.uk_UA
dc.description.abstractВ даній дипломній роботі зроблений аналіз технології виробництва свинини та шляхи удосконалення в СФК «Україна» Кіровоградської області з елементами переробки продукції. При організації повноцінної годівлі свиней важливу роль крім вмісту протеїну, жиру, вітамінів, сухої речовини, клітковини, належить використанню мікроелементів. Метою нашої роботи було вивчити питання впливу мінеральних брикетів на відгодівельні якості молодняка свиней. Цією метою в СФК «Україна» Кіровоградської області був проведений дослід на двох групах підсвинків з використанням мінеральних брикетів. Перша група тварин була контрольною., а друга дослідна. Молодняк свиней годували кормами які виробляють в даному господарстві без мікродобавок. Підсвинки дослідної групи одержували відповідно комплекс мікроелементів з мінеральних брикетів. В результаті проведеного досліду виявилось, що найкращі середньодобові прирости відмічались тварини другої групи — 528 г, в той час, як у контролі цей показник складав – 425 г. Затрати кормових одиниць у тварин дослідних груп становили 5,99 к. од. проти 7,84 к. од. у тварин першої групи. Рентабельність виробництва свинини в даному господарстві у тварин контрольної групи становила 36%, тоді як у дослідній – 51%. Таким чином, в СФК «Україна» доцільно в раціонах годівлі молодняка використовувати мінеральні брикети . Кваліфікаційна робота магістерська містить сторінок - 53 , таблиць 14, рис. 3, список використаних джерел із 35 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний універстетuk_UA
dc.subjectсвиніuk_UA
dc.subjectpigsuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectприростиuk_UA
dc.subjectaverage daily gainuk_UA
dc.subjectамінокислотиuk_UA
dc.subjectamino acidsuk_UA
dc.subjectзабійний вихідuk_UA
dc.subjectslaughter yielduk_UA
dc.subjectзбереженістьuk_UA
dc.subjectpreservationuk_UA
dc.subjectосіменінняuk_UA
dc.subjectinseminationuk_UA
dc.subjectпереробкаuk_UA
dc.subjectprocessinguk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва свинини та шляхи удосконалення в СФК «Україна» Кіровоградської області з елементами переробки продукціїuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of pork production technology and ways of improvement in SFC "Ukraine" of Kirovohrad region with elements of product processinguk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_miasa_svynei.pdf1,69 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.