Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13226
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПапченко, Андрій Іванович-
dc.contributor.authorPapchenko, Andrii-
dc.date.accessioned2024-12-30T09:39:46Z-
dc.date.available2024-12-30T09:39:46Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationПапченко А. І. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у ТОВ «Сігнет-Мілк» та його переробки в АТ «Житомирський маслозавод» Житомирської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Р. В. Ставецька, професор. - Біла Церква, 2024. 50 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13226-
dc.descriptionIn the qualification thesis, the technology of milk production at Signet-Milk LLC and its processing at JSC Zhytomyr Maslozavod was analyzed. The technology of milk production, exterior, milk productivity and reproductive ability of cows, productive traits of cows depending on the age at first calving and the efficiency of using cows whose sires were evaluated according to traditional and genomic systems were studied. The production technology of cream spread was studied. Generally accepted zootechnical and statistical research methods were used in the qualification work. It was established that 1,315 heads of cattle were kept at Signet-Milk LLC, of which 586 were cows. The total score of primiparous according to linear classification was 81.8 points. 305-d milk yield of cows was 9,553 kg, the fat content in milk was 3.94% and 376.4 kg, and the protein content was 3.38% and 322.9 kg, respectively. The highest daily milk yield (40.5 kg) was observed during the lactation period of 61–120 days. The highest milk fat and milk protein yields were obtained from cows with age at the first calving 21 months. For milk production, it is more economically expedient to use cows whose sires were evaluated by the genomic system, compared to traditional evaluation. The obtained results can be used to improve the technology on dairy farms in Ukraine. The master's qualification work contains 50 pages, 14 tables, 11 figures, a list of used sources of 52 names.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проаналізовано технологію виробництва молока у ТОВ «Сігнет-Мілк» та його переробки в АТ «Житомирський маслозавод» . Було вивчено технологію виробництва молока, екстер’єр, молочну продуктивність і відтворювальну здатність корів, продуктивні ознаки корів залежно від віку першого отелення та ефективність використання корів, батьки яких оцінені за традиційною і геномною системами. Було вивчено технологію виробництва спреда солодковершкового. У кваліфікаційній роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Встановлено, що у ТОВ «Сігнет-Мілк» утримують 1315 голів великої рогатої худоби, із них корів – 586 голів. Загальна оцінка первісток за лінійною класифікацією становила 81,8 балів. Надій корів за 305 днів лактації становить 9553 кг, вміст жиру в молоці – 3,94% і 376,4 кг, вміст білка – 3,38% і 322,9 кг відповідно. Вищий добовий надій (40,5 кг) спостерігався у період лактації 61–120 днів. Найвищий надій, вихід молочного жиру і молочного білка отримано від корів, які вперше отелились у віці 21 місяць. Для виробництва молока більш економічно доцільно використовувати корів, батьки яких оцінені за геномною системою, порівняно із традиційною оцінкою. Отримані результати можуть бути використані для удосконалення технології виробництва молока в господарствах України. Кваліфікаційна робота магістра містить 50 сторінок, 14 таблиць, 11 рисунків, список використаних джерел із 52 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний універстетuk_UA
dc.subjectмолочна худобаuk_UA
dc.subjectdairy cattleuk_UA
dc.subjectекстер’єр,uk_UA
dc.subjectexterioruk_UA
dc.subjectмолочна продуктивністьuk_UA
dc.subjectmilk productivityuk_UA
dc.subjectвідтворювальна здатністьuk_UA
dc.subjectreproductive abilityuk_UA
dc.subjectтрадиційна і геномна оцінкаuk_UA
dc.subjecttraditional and genomic evaluationuk_UA
dc.subjectсолодковершковий спредuk_UA
dc.subjectcream spreaduk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва молока у ТОВ «Сігнет-Мілк» та його переробки в АТ «Житомирський маслозавод» Житомирської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of milk production technology at Signet-Milk LLC and its processing at JSC Zhytomyrskiy Maslozavod of Zhytomyr Oblastuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.12uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_moloka.pdf2,56 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.