Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13224
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorОласюк, Андрій Вікторович-
dc.contributor.authorOlasiuk, Andrii-
dc.date.accessioned2024-12-30T09:35:01Z-
dc.date.available2024-12-30T09:35:01Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationОласюк А. В. Аналіз та удосконалення технології виробництва м’яса свиней у ТОВ «Добриня» Житомирської області та його переробки у ТОВ «Антонівський м'ясокомбінат» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Р. В. Ставецька, професор. - Біла Церква, 2024. 49 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13224-
dc.descriptionIn the qualification thesis, the technology of pig farming at "Dobrynya" LLC and meat processing at "Antonivsky meat processing plant" LLC was analyzed. The technology of pig meat production, the reproductive qualities of sows, the efficiency of gilts rearing, the fattening and slaughtering qualities of purebred and crossbred pigs, reproductive qualities of sows depending on age and efficiency of fattening of young pigs of different origins were studied. Generally accepted zootechnical and statistical research methods were used in the qualification work. It was established that 4,357 pigs are kept at "Dobrynya" LLC. The best reproductive qualities are characterized by sows ½ Large White × ½ Landrace, mated with boars РIС-337. The most productive are sows up to the fifth farrowing. Gilts Large White × Landrace have better growth and development compared to purebred Large White gilts. The best fattening and slaughtering qualities are characterized by pigs with the origin (½Large White × ½ Landrace) × PIC. In "Dobrynya" LLC, it is most economically expedient to use for meat pigs a combination (½Large White × ½ Landrace × РIС-337, from which they receive the highest revenue from the sale of one animal – UAH 6,750.6, profit – UAH 1,068.9 and the level profitability – 18.8%. The obtained results can be used to improve the technology on pig farms in Ukraine. The master's qualification work contains 49 pages, 13 tables, 12 figures, a list of used sources of 53 names.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проаналізовано технологію виробництва м’яса свиней у ТОВ «Добриня» та його переробки у ТОВ «Антонівський м'ясокомбінат». Було вивчено технологію виробництва м’яса свиней, репродуктивні якості свиноматок, ефективність вирощування ремонтних свинок, відгодівельні і забійні якості чистопородного і помісного молодняку свиней; репродуктивні якості свиноматок залежно від віку та ефективність відгодівлі молодняку свиней різного походження. У кваліфікаційній роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Встановлено, що у ТОВ «Добриня» утримують 4357 голів свиней. Найкращими репродуктивними якостями характеризуються помісні свиноматки ½ ВБ × ½ Л, спаровані із кнурами РІС-337. Найбільш продуктивними є свиноматки до п’ятого опоросу Помісні ремонтні свинки ВБ × Л мають кращий ріст і розвиток порівняно із чистопородними ровесницями великої білої породи. Кращими відгодівельними і забійними якостями характеризується молодняк свиней із походженням (½ ВБ × ½ Л) × РІС. У ТОВ «Добриня» найбільш економічно доцільно вирощувати на м’ясо свиней поєднання (½ ВБ × ½ Л) × РІС-337, від яких отримують найвищу виручку від продажу однієї тварини – 6750,6 грн, прибуток – 1068,9 грн і рівень рентабельності – 18,8%. Отримані результати можуть бути використані для удосконалення технології виробництва м’яса свиней в господарствах України. Кваліфікаційна робота магістра містить 49 сторінок, 13 таблиць, 12 рисунків, список використаних джерел із 53 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний універстетuk_UA
dc.subjectсвиніuk_UA
dc.subjectpigsuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectрепродуктивні якості свиноматокuk_UA
dc.subjectreproductive qualities of sowsuk_UA
dc.subjectремонтні свинкиuk_UA
dc.subjectgiltsuk_UA
dc.subjectвідгодівельні і забійні якостіuk_UA
dc.subjectfattening and slaughter qualitiesuk_UA
dc.subjectзабій і первинна переробкаuk_UA
dc.subjectslaughter and primary processinguk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва м’яса свиней у ТОВ «Добриня» Житомирської області та його переробки у ТОВ «Антонівський м'ясокомбінат» Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of pig farming at LLC "Dobrynya", Zhytomyr region and its processing at LLC "Antonivsky meat processing plant", Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyroshchuvania_i_pererobky_miasa_svynei.pdf2,2 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.