Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13200
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБалан, Павло Андрійович-
dc.contributor.authorBalan, Pavlo-
dc.date.accessioned2024-12-27T09:40:49Z-
dc.date.available2024-12-27T09:40:49Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationБалан П.А. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока у ТОВ «Дзензелівське» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської області: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. С. В. Ткаченко, доцент - Біла Церква, 2024. 49 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13200-
dc.descriptionThe following indicators were studied based on materials from zootechnical and breeding records in cows and young stock: milk yield per lactation kg, fat and protein content in milk %, amount of milk fat and protein, kg; reproductive ability of cows and reasons for culling; and live weight of replacement young stock at different age periods. When writing the final work, the method of observation, analysis and comparison and biometric processing methods were used. We found that the highest indicators were in cows that had a live weight of 365-390 kg during the growing period of 18 months. According to research, animals are removed from the herd for various reasons, the main of which are impaired reproductive ability, limb diseases (necrobacteriosis), and other reasons. From the analysis of the research results, it was concluded that with increasing milk yield, the reproductive performance of cows deteriorates. This is the trend observed in the farm herd, where the highest level of milk productivity was in animals that were culled due to impaired reproductive ability. The results obtained can be used by specialists of LLC "Dzenzelivske" in further improving the herd of the cattle farm to increase the level of milk productivity and the duration of productive use of cows, which is important in a market economy. The qualification work contains: 49 pages, 10 tables, 5 figures, a list of sources used with 37 names.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено за матеріалами зоотехнічного і племінного обліку у корів та молодняку наступні показники: надій молока за лактацію кг, вміст жиру і білка в молоці %, кількість молочного жиру та білка, кг; відтворну здатність корів та причини вибиття; та живу масу ремонтного молодняку у різні вікові періоди. При написані випускної роботи використовували метод спостереження, аналізу і порівняння та методи біометричної обробки. Нами було виявлено, що найвищі показники були в корів, які в період вирощування у 18 місяців мали живу масу 365-390 кг. За даними досліджень, тварини вибувають із стада за різних причин, основними з яких є порушення відтворної здатності, захворювання кінцівок (некробактеріоз), інші причини. З аналізу результатів досліджень зроблено висновок, що із зростанням надою погіршуються відтворні показники корів. Саме така тенденція спостерігається у стаді ферми, де найвищий рівень молочної продуктивності мали тварини, що вибули через порушення відтворної здатності. Одержані результати можуть бути використані спеціалістами ТОВ «Дзензелівське» при подальшому вдосконаленні стада ферми великої рогатої худоби на підвищення рівня молочної продуктивності та тривалості продуктивного використання корів, що важливо в умовах ринкової економіки. Кваліфікаційна робота містить: 49 сторінок, 10 таблиць, 5 рисунків, список використаних джерел із 37 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectголштинськаuk_UA
dc.subjectHolsteinuk_UA
dc.subjectукраїнська чорно-ряба молочна породи,uk_UA
dc.subjectUkrainian black and white dairy breeduk_UA
dc.subjectремонтний молоднякuk_UA
dc.subjectreplacement young stockuk_UA
dc.subjectжива масаuk_UA
dc.subjectlive weightuk_UA
dc.subjectвідтворна здатністьuk_UA
dc.subjectreproductive abilityuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва молока у ТОВ «Дзензелівське» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of milk production technology at LLC "Dzenzelivske" and its processing at PJSC "Yuria" of Cherkasy regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.12uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_moloka_koriv.pdf926,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.