Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13160
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБелошевський, Олександр Володимирович-
dc.contributor.authorBeloshevsky, Oleksandr-
dc.date.accessioned2024-12-24T06:54:34Z-
dc.date.available2024-12-24T06:54:34Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationБелошевський О.В. Аналіз і шляхи удосконалення технології виробництва м’яса курчат-бройлерів та його переробки в ТОВ “Вінницька птахофабрика” Вінницької області: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О. І. Соболєв, професор. - Біла Церква, 2024. 51 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13160-
dc.descriptionA set of preventive measures, including cleaning, wet disinfection and fumigation, during the sanitation of poultry premises, inventory and equipment was analyzed. Analytical, calculation and economic research methods were used. It has been confirmed that LLC «Vinnytsia Poultry Farm» specializes in the production of broiler chicken meat. The technological cycle at the enterprise is closed. For meat production, the enterprise grows broiler chickens of two breeds: Ross 308 and Сobb 500. The duration of the technological cycle of growing one batch of broiler chickens is 60 days. The technological equipment of the Belgian company Roxell, which ensures full mechanization and automation of production processes, is installed in the poultry houses. The feeding program for broiler chickens at the poultry enterprise is three-phase (starting, growing and finishing periods). It was found that two disinfectants are used for wet disinfection of poultry houses at the production sites of the Trostyanets branch – the drug «Krystal-900» and «Virosan F2». It has been proven that disinfection of the poultry house and technological equipment with a working solution of the drug «Krystal-900» before planting the next batch of day-old young birds has a positive effect on the further results of growing broiler chickens, in particular, it contributes to an increase in their live weight by 1.7 %, survival rate by 1.8 % and reduction of feed costs per 1 kg of live weight gain – by 1.1 %, compared to the use of the drug «Virosan F2». It was concluded that the use of the drug «Krystal-900» for disinfection of poultry houses and technological equipment is economically feasible, because it allows to reduce the unit cost of production – by 2.7 %, to obtain more profit – by 13.2 % and to increase the level of profitability of production m meat of broiler chickens – by 3.5 %, compared to the use of the drug «Virosan F2». The obtained results can be used by other production departments of LLC «Vinnytsia Poultry Factory» with the aim of increasing the productivity of broiler chickens, feed conversion and improving the economic performance of the enterprise. Master's thesis contains 51 pages, 2 tables, 5 drawings, 8 formulas, list of used sources from 48 names.uk_UA
dc.description.abstractПроаналізовано комплекс профілактичних заходів, що включають очищення, вологу дезінфекцію та фумігацію, під час проведення санації птахівницьких приміщень, інвентаря та обладнання. Використано аналітичні, розрахункові та економічні методи досліджень. Підтверджено, що ТОВ «Вінницька птахофабрика» спеціалізується на виробництві м’яса курчат-бройлерів. Технологічний цикл на підприємстві замкнутий. Для виробництва м’яса на підприємстві вирощують курчатбройлерів двох кросів: Ross 308 і Сobb 500. Тривалість технологічного циклу вирощування однієї партії курчат-бройлерів становить 60 днів. У пташниках встановлено технологічне обладнання бельгійської компанії Roxell, що забезпечує повну механізацію і автоматизацію виробничих процесів. Програма годівлі курчат-бройлерів на птахопідприємстві – трьохфазна (стартовий, ростовий та фінішний періоди). З’ясовано, що на виробничих дільницях Тростянецького відділення для вологої дезінфекції пташників використовують два дезінфікуючих засоби – препарат «Кристал-900» та «Віросан Ф2». Доведено, що дезінфекція пташника і технологічного обладнання робочим розчином препарату «Кристал-900» перед посадкою чергової партії добового молодняку позитивно впливає на подальші результати вирощування курчат-бройлерів, зокрема сприяє підвищенню їх живої маси на 1,7 % , збереженості – на 1,8 % і зниженню витрат корму на 1 кг приросту живої маси – на 1,1 %, порівняно з використанням препарату «Віросан Ф2». Зроблено висновок, що використання для дезінфекції пташника і технологічного обладнання препарату «Кристал-900» є економічно доцільним, тому що дозволяє знизити собівартість одиниці продукції – на 2,7 %, одержати більше прибутку – на 13,2 % і підвищити рівень рентабельності виробництва м’яса курчат-бройлерів – на 3,5 %, порівняно з використанням препарату «Віросан Ф2». Одержані результати можуть бути використані іншими виробничими відділеннями ТОВ “Вінницька птахофабрика” з метою підвищення продуктивності курчат-бройлерів, конверсії корму та покращення економічних показників діяльності підприємства. Кваліфікаційна робота магістра містить 51 сторінку, 2 таблиці, 5 рисунків, 8 формул, список використаних джерел із 48 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectпташникuk_UA
dc.subjectpoultry houseuk_UA
dc.subjectдезінфікуючі засобиuk_UA
dc.subjectdisinfectantsuk_UA
dc.subjectкурчата-бройлериuk_UA
dc.subjectbroiler chickensuk_UA
dc.subjectпродуктивні якостіuk_UA
dc.subjectproductive qualitiesuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.titleАналіз і шляхи удосконалення технології виробництва м’яса курчат-бройлерів та його переробки в ТОВ “Вінницька птахофабрика” Вінницької областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and ways of improving the technology of broiler chicken meat production and its processing in LLC «Vinnytsia Poultry Farm» of Vinnytsia Regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.52/58.053uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_kurchat_broileriv.pdf1,04 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.