Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13159
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorФеренець, Сергій Борисович-
dc.contributor.authorFerenets, Serhiy-
dc.date.accessioned2024-12-23T11:36:53Z-
dc.date.available2024-12-23T11:36:53Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationФеренець С.Б. Аналіз та удосконалення технології виробництва та переробки свинини у ТОВ «Агрофірма Інтерагросервіс» Київської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. С. Бомко, професор. - Біла Церква, 2024. 47 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13159-
dc.descriptionIn the qualification work, attention is paid to the fact that the sows' need for nutrients depends on their breed characteristics, physiological state, fertility, climatic conditions, microclimate in piggeries. The completeness of feeding sows is achieved at the expense of nutrients, their ratio, as well as at the expense of increasing the biological completeness of the ration in accordance with the accepted norms. An analysis of the rations of sows was made, depending on their physiological state, and it was found that the rations are poorly balanced in terms of macro- and microelements. A very low percentage of provision for Ca and P, vitamins D, E and group B. On the basis of the identified shortcomings, full-ration compound feed was developed in the conditions of the commercial pig farm of Agrofirma Interagroservice LLC of the Kyiv region. Reserves for increasing pork production have been identified. It was concluded that the introduction of developed full-rational feed for sows allows to increase the production of pig farming products.uk_UA
dc.description.abstractВ кваліфікаційні роботі звернута увага,що потреба свиноматок у поживних речовинах залежить від їх породних особливостей, фізіологічного стану, плодовитості, кліматичних умов, мікроклімату у свинарниках. Повноцінність годівлі свиноматок досягається за рахунок поживних речовин, їх співвідношення, а також за рахунок підвищення біологічної повноцінності раціону згідно прийнятих норм. Зроблений аналіз раціонів свиноматок в залежності від їх фізіологічного стану і виявлено, що раціони погано збалансований за макроі мікроелементами. Дуже низький процент забезпеченності за Са і Р, вітамінами Д, Е і групи В. На основі виявлених недоліків розроблені повнораціонні комбікорми в умовах товарної свиноферми ТОВ «Агрофірма Інтерагросервіс» Київської області. Виявлено резерви збільшення виробництва свинини. Зроблено висновок, що впровадження розроблених повнораціонних комбікормів для свиноматок дозволяє збільшити виробництво продукції свинарстваuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectсвиноматки: холості, супоросні, підсисні,uk_UA
dc.subjectsows: barren, pregnant, sucklinguk_UA
dc.subjectкомбікормиuk_UA
dc.subjectcompound feeduk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва та переробки свинини у ТОВ «Агрофірма Інтерагросервіс» Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of pork production and processing technology at Agrofirm Іnteragroservice LLС, Кyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udcУДК 636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_svynyny.pdf792,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.