Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12479
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЮрчук, Юрій Володимирович-
dc.contributor.authorYurchuk, Yurii-
dc.date.accessioned2024-09-09T06:54:18Z-
dc.date.available2024-09-09T06:54:18Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationЮрчук Ю.В. Аналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в СТОВ «Решетилівка» Полтавської області та її переробки в ПП «Ворскла» : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. Ф. Фесенко, доцент. - Біла Церква, 2023. 54 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12479-
dc.descriptionThe purpose of our work is to analyze and improve the technology of roduction of pig products at the "Reshetylivka" STOV of the Poltava region and its processing at "Vorskla" PE. The data for three years are studied: land area, structure of sown areas, yield of agricultural land, indicators of pork production. A brief description of pig keeping technologies is presented. Measures to improve the existing technology of pig production are outlined: the technological indicators of the complex for reproduction, piglet rearing and fattening of young animals are calculated. Meat production at the complex was calculated per day, per rhythm, per month and per year. The need for production space was determined. Recipes of mixed fodder for feeding sows and young pigs, feeding schemes are presented. The thesis focuses on the indicators of pig processing, calculates the yield of slaughter products from the processing of young animals for meat. The economic efficiency of the developed programme of pig production was calculated. It was concluded that the implementation of the developed measures will increase the production of pork. The results obtained can be used in the practical work of the farm. The master's thesis contains 54 pages, 25 tables, 1 figures, a list of references of 29 titles.uk_UA
dc.description.abstractМетою нашої роботи є аналіз та удосконалення технології виробництва продукції свинарства в СТОВ «Решетилівка» Полтавської області і її переробки в ПП «Ворскла». Досліджено результати господарської діяльності за три роки: площа земельних угідь,структура посівних площ, урожайність с.-г. угідь, показники виробництва свинини. Представлена коротка характеристика технології утримання свиней. Намічені заходи з удосконалення існуючої технології виробництва продукції свинарства: розраховані технологічні показники комплексу з відтворення, вирощування поросят та відгодівлі молодняку. Проведений розрахунок виробництва м’яса на комплексі за день, за ритм, за місяць, за рік. Визначена потреба у виробничих площах. Представленні рецепти комбікормів для годівлі свиноматок та молодняку свиней, схеми їх годівлі. Акцентована увага на показниках переробки свиней, розрахований вихід продуктів забою від переробки молодняку на м’ясо. Проведений розрахунок економічної ефективності розробленої програми виробництва продукції свинарства. Зроблено висновок, що запровадження розроблених заходів дозволить збільшити виробництво свинини. Одержані результати можуть бути використані у практичній роботі господарства. Кваліфікаційна робота магістра містить 54 сторінки, 25 таблиць, 1 рисунок, список використаних джерел складається із 29 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectсвиніuk_UA
dc.subjectpigsuk_UA
dc.subjectгосподарствоuk_UA
dc.subjectfarmuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectритм виробництваuk_UA
dc.subjectproduction rhythmuk_UA
dc.subjectкормuk_UA
dc.subjectfeeduk_UA
dc.subjectпереробкаuk_UA
dc.subjectprocessinguk_UA
dc.subjectсобівартістьuk_UA
dc.subjectcostuk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.titleАналіз технології виробництва свинини та шляхи її удосконалення в СТОВ «Решетилівка» Полтавської області та її переробки в ПП «Ворскла»uk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of pork production technology and ways of its improvement in “Reshetylivka” STOV of Poltava region, and its processing at “Vorskla”, PEuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.4uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_svynyny.pdf1,24 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.