Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12469
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЧернявський, Богдан Олександрович-
dc.contributor.authorCherniavskyi, Bohdan-
dc.date.accessioned2024-09-04T12:42:35Z-
dc.date.available2024-09-04T12:42:35Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationЧернявський Б.О. Аналіз і удосконалення технології виробництва м’яса каченят-бройлерів та її переробка в умовах ФГ «Мулард» Кіровоградської област : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Ю. О. Машкін, доцент. - Біла Церква, 2023.- 54 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12469-
dc.descriptionThe master's thesis contains 54 pages, 14 tables, and 29 sources of used literature. The economic activity of FG "Mulard" and the technology of production of broiler duck meat are analyzed, namely the conditions of keeping, feeding, sanitary and hygienic condition in the premises, light and temperature and humidity regime. We used zootechnical, physical and biological research methods to evaluate all technological parameters of broiler duck meat production. FG "Mulard" is a highly specialized farm without a closed production cycle, it has no parent herd, incubator and repair young, and specializes in raising young broiler ducks for meat. To improve economic and production indicators and more efficient use of poultry areas in FG "Mulard" it is necessary to introduce a three-phase feeding system starter-grover-finish and replace the cross "Medeo-2" with a more productive "Agidel-34", which will allow growing and six batches of poultry per year. Also, in order to increase the density of planting and meat production of broiler ducks in the farm, it is necessary to introduce a mesh floor in the area of feeding and watering, which will optimize the moisture level in the litter and improve sanitation in the poultry house.uk_UA
dc.description.abstractКваліфікаційна робота магістра містить 54 сторінок, 14 таблиць, та 29 джерел використаної літератури. Проаналізовано господарську діяльність ФГ «Мулард» та технологію виробництва м’яса каченят-бройлерів, а саме умови утримання, годівлі, санітарно-гігієнічний стан в приміщеннях, світлові та температурновологістний режим. Для оцінки всіх технологічних параметрів виробництва м’яса каченятбройлерів нами були використані зоотехнічні, фізичні та біологічні методи досліджень. ФГ «Мулард» - це вузькоспеціалізоване господарство без замкнутого циклу виробництва, воно не має батьківського стада, інкубаторія та ремонтного молодняка, а спеціалізується на вирощуванні молодняку каченят-бройлерів на м’ясо. Для покращення економічних та виробничих показників та більш ефективного використання площ пташників в ФГ «Мулард» необхідно запровадити трьохфазну систему годівлі стартер-гровер-фініш та замінити крос «Медео-2» на більш продуктивний «Агідель-34», що дозволить вирощувати не п’ять, а шість партій птиці на рік. Також з метою збільшення щільності посадки та виробництва м’яса каченят-бройлерів в господарстві необхідно запровадити сітчасту підлогу в зоні годівлі та напування, що дозволить оптимізувати рівень вологи в підстилці та поліпшити санітарногігієнічну умови у пташнику.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectкаченята-бройлериuk_UA
dc.subjectbroiler ducklingsuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectм’ясоuk_UA
dc.subjectmeatuk_UA
dc.subjectмікрокліматuk_UA
dc.subjectmicroclimateuk_UA
dc.subjectповноцінна годівляuk_UA
dc.subjectcomplete feedinguk_UA
dc.titleАналіз і удосконалення технології виробництва м’яса каченят-бройлерів та її переробка в умовах ФГ «Мулард» Кіровоградської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of broiler duck meat production and processing technology in FG "Mulard" Kirovograd regioneuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.52/.58.053uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_ kacheniat_broileriv.pdf454,67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.