Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12433
Назва: Аналіз технології виробництва свинини та шляхи удосконалення в СТОВ «Колосок» Київської області та її переробки в ПП «Малинове»
Інші назви: Analysis of the technology of pork production and ways of improvement in the "Kolosok" dairy farm of the Kyiv region and its processing in the "Malynove" PE
Автори: Романик, Юля Богданівна
Romanyk, Yulia
Ключові слова: поросята-сисуни;suckling piglets;відгодівля;fattening;свиноматки;sows;багатоплідність;litter size;прирости живої маси;gains;збереженість поросят;piglet survival rate;затрати корму;forage conversion
Дата публікації: гру-2023
Бібліографічний опис: Романик Ю. Б. Аналіз технології виробництва свинини та шляхи удосконалення в СТОВ «Колосок» Київської області та її переробки в ПП «Малинове»: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ; Наук. кер. П. І. Кузьменко, доцент. - Біла Церква, 2023.- 58 с.
Короткий огляд (реферат): Основними розділами роботи є вступ, огляд літератури, матеріал, умови і методика виконання роботи, розрахунково-технологічна частина, переробка, висновки, пропозиції , список використаної літератури. Метою випускної дипломної роботи було удосконалення технології годівлі поросят живою масою 12-20 кг у СТОВ «Колосок» Київської області. Відповідно до поставленої мети на вирішення було поставлено такі завдання: - розкрити особливості нормованої годівлі поросят (огляд літератури); підібрати об’єкт досліджень та розробити методику виконання роботи; провести аналіз та розробити шляхи удосконалення технології годівлі поросят живою масою 12-20 кг; обчислити економічну ефективність розробки; за результатами проведених досліджень сформувати висновки та надати пропозиції виробництву. Об’єктом досліджень був технологічний процес вирощування поросят живою масою 12-20 кг великої білої породи. За результатами проведеного аналізу технологічного процесу годівлі поросят живою масою 12-20 кг в умовах приватного господарства СТОВ. «Колосок» встановлено, що основною причиною недоотримання рівня продуктивності поросят у відповідності до запланованих параметрів є передусім невідповідність їх живої маси на період відлучення, що пов’язано з неповноцінною годівлею підсисних свиноматок і недостатньою їх молочністю та безпосередньою незбалансованістю комбікорму для поросят за рівнем сирого протеїну та незамінних амінокислот. Обґрунтовано, що збалансована годівля поросят за енергією, сухою речовиною, протеїном, амінокислотами, мінеральними елементами і вітамінами є економічно обґрунтованою, дає змогу підвищити рівень рентабельності вирощування поросят до 60-денного віку із 45,1 % до 50,8 %. Запропоновано проводити балансування 1 кг комбікорму для поросят живою масою 12-20 кг за вмістом сирого протеїну та концентрацією у ньому лізину, метіоніну з цистином і треоніну шляхом введення відповідних добавок синтетичного лізину, метіоніну та треоніну. Дипломна робота виконана на 58 сторінках комп’ютерного тексту, містить 12 таблиць, рисунків 4, 31 джерело використаної літератури
Опис: The main sections of the work are introduction, review of literature, material, conditions and methods of work performance, calculation and technological part, processing, conclusions, proposals, list of used literature. The aim of the graduation thesis was to improve the technology of feeding piglets with a live weight of 12-20 kg at the "Kolosok" dairy farm in the Kyiv region. In accordance with the set goal, the following tasks were set for resolution: eveal the features of normalized feeding of piglets (literature review); to select the object of research and to develop a method of performing the work; conduct an analysis and develop ways to improve the technology of feeding piglets with a live weight of 12-20 kg; calculate the economic efficiency of development; based on the results of the conducted research, form conclusions and provide proposals for production. The object of research was the technological process of growing piglets with a live weight of 12-20 kg of large white breed. According to the results of the analysis of the technological process of feeding piglets with a live weight of 12-20 kg in the conditions of a private farm of STOV "Kolosok" established that the main reason for the lack of productivity of piglets in accordance with the planned parameters is, first of all, the discrepancy of their live weight for the weaning period, which is associated with the poor feeding of suckling sows and their insufficient milk yield and the direct imbalance of compound feed for piglets in terms of crude protein and essential amino acids. It is substantiated that the balanced feeding of piglets in terms of energy, dry matter, protein, amino acids, mineral elements and vitamins is economically justified, it makes it possible to increase the level of profitability of growing piglets up to 60 days of age from 45.1% to 50.8%. It is proposed to balance 1 kg of combined feed for piglets with a live weight of 12-20 kg by the content of crude protein and the concentration of lysine, methionine with cystine and threonine in it by introducing appropriate additives of synthetic lysine, methionine and threonine. The thesis is completed on 58 pages of computer text, contains 12 tables, 4 figures, 31 sources of used literature
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12433
УДК: 636.4
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_svynyny.pdf449,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.