Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12392
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЮщишена, Катерина Олександрівна-
dc.contributor.authorYushchyshena, Kateryna-
dc.date.accessioned2024-08-29T07:30:42Z-
dc.date.available2024-08-29T07:30:42Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationЮщишена К.О. Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки продукції скотарства у ПСП «Золота нива» Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. В. В. Малина, доцент. - Біла Церква, 2023. 65 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12392-
dc.descriptionIn the course of her master's thesis, the author conducted a sanitary and hygienic analysis of the main elements of the technology of production and primary processing of livestock products at the "Zolota Niva" farm of Dnipropetrovsk region, and offered recommendations for their optimization. Zootechnical, sanitary-hygienic, and variational-statistical research methods were used. Deviations of the microclimate parameters from the normative indicators are established, which do not go beyond the maximum allowable operational regime of the premises, but such a state is an indicator of non-compliance with the requirements for the welfare of animals, which negatively affects their performance indicators. The conclusion was made: optimization of the sanitary and hygienic parameters of the livestock production technology in the farm will contribute to the improvement of their well-being. The obtained results can be used in the educational process for teaching a course of lectures and conducting laboratory classes for students of the biological and technological faculty in the disciplines: "Hygiene and animal welfare" and "Sanitary and hygienic requirements for the production and processing of livestock products". Materials based on research results are published in an electronic collection of theses of reports, posted on the website of the National Academy of Sciences in the section "Electronic editions of conferences of higher education applicants": Yushchyshena K.O., master's student. Sanitary and hygienic analysis of the production technology of cattle breeding products at "Zolota Niva" PSP. AllUkrainian scientific and practical conference of master's students and young researchers "SCIENTIFIC RESEARCH OF YOUTH IN THE XXI CENTURY". November 16, 2023. Bila Tserkva. (Scientific supervisor: candidate of veterinary sciences, associate professor Malyna V.V.). The master's qualification work contains 65 pages, 23 tables, 2 figures, a list of used sources of 25 titles and 6 appendices.uk_UA
dc.description.abstractВ процесі виконання магістерської роботи авторкою проведено санітарно-гігієнічний аналіз основних елементів технології виробництва та первинної обробки продукції скотарства у ПСП «Золота нива» Дніпропетровської області, запропоновано рекомендації по їх оптимізації. Використано зоотехнічні, санітарно-гігієнічні та варіаційно-статистичні методи досліджень. Встановлені відхилення параметрів мікроклімату від нормативних показників, які не виходять за межі гранично допустимого експлуатаційного режиму приміщень, але такий стан є показником недотримання вимог до добробуту тварин, що негативно відображається на показниках їх продуктивності. Зроблено висновок: оптимізація санітарно-гігієнічних параметрів технології виробництва продукції скотарства у господарстві буде сприяти покращенню їх добробуту. Одержані результати можуть бути використані у навчальному процесі за викладання курсу лекцій і проведення лабораторних занять для студентів біолого-технологічного факультету з дисциплін: «Гігієна та добробут тварин» та «Санітарно-гігієнічні вимоги до виробництва і переробки продукції тваринництва». Матеріали за результатами досліджень опубліковані в електронному збірнику тез доповідей, розміщені на сайті БНАУ у розділі «Електронні видання конференцій здобувачів вищої освіти»: Ющишена К.О., магістрант. Санітарно-гігієнічний аналіз технології виробництва продукції скотарства у ПСП «Золота Нива». Всеукраїнська науково-практична конференції магістрантів і молодих дослідників «НАУКОВІ ПОШУКИ МОЛОДІ У ХХІ СТОЛІТТІ». 16 листопада 2023 року. м. Біла Церква. (Науковий керівник: канд. вет. наук, доцент Малина В.В.). Кваліфікаційна робота магістра містить 65 сторінок, 23 таблиці, 2 рисунки, список використаних джерел із 25 найменувань та 6 додатківuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectскотарствоuk_UA
dc.subjectсattle breedinguk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectгодівляuk_UA
dc.subjectfeedinguk_UA
dc.subjectселекціяuk_UA
dc.subjectselectionuk_UA
dc.subjectсанітарно-гігієнічні вимогиuk_UA
dc.subjectsanitary and hygienic requirementsuk_UA
dc.subjectмікрокліматuk_UA
dc.subjectmicroclimateuk_UA
dc.subjectпереробкаuk_UA
dc.subjectprocessinguk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва і переробки продукції скотарства у ПСП «Золота нива» Дніпропетровської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of the technology of production and processing of cattle breeding products at PSP "Zolota Niva" of Dnipropetrovsk regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_ produktsii_skotarstva.pdf801,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.