Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12389
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва молока в ПОСП «Нападівське» та його переробки в ТОВ «Літинський молочний завод» Вінницької області
Інші назви: Analysis and improvement of the technology of milk production at POSP Napadivske and its processing at Lytinsky Dairy Plant LLC of Vinnytsia Region
Автори: Романюк, Юлія Сергіївна
Romaniuk, Yulia
Ключові слова: молочна худоба;dairy cattle;молочна продуктивність;milk productivity;відтворна здатність;reproductive capacity;племінна цінність;breeding value;бугаї-плідники;bulls;вершкове масло;butter
Дата публікації: гру-2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Романюк Ю. С. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока в ПОСП «Нападівське» та його переробки в ТОВ «Літинський молочний завод» Вінницької області: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. Н. І. Клопенко, доцент. - Біла Церква, 2023. 48 с.
Короткий огляд (реферат): Підвищення продуктивності худоби багато в чому залежить від знання стану порід, закономірностей прояву генотипу тварин, його взаємозв’язку із зовнішнім середовищем та правильності і своєчасності застосування досягнень селекційної науки. У кваліфікаційній роботі проаналізовано діяльність ПОСП «Нападівське», зокрема стада української чорно-рябої молочної породи великої рогатої худоби. Було проаналізовано вік першого осіменіння телиць залежно від генотипу батьків та сезону народження систему, вивчено залежність надою молока від оцінки типу будови тіла корів-первісток української чорно-рябої молочної породи, взаємозалежність показників відтворної здатності корів української чорно-рябої молочної породи, продуктивне довголіття корів та технологію виробництва вершкового масла у ТОВ «Літинський молочний завод». Розроблені заходи з покращення селекційної роботи у стаді та розрахована їх економічна ефективність. У роботі використано загально прийняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Установлено, що ПОСП «Нападівське» у тваринництві спеціалізується на виробництві молока. Аналіз продуктивності корів даного стада за останню закінчену лактацію показав, що надій в середньому становить 6545 кг молока з відсотком жиру 3,48 і 3,2 білка в молоці. Найвищі надої мають корови з третьою і вище лактацією - 7047 кг, це на 2645 кг більше ніж надій корів з першою лактацією і на 1440 кг більше ніж у корів з другою лактацією. Кваліфікаційна робота магістра містить 48 сторінок, 10 таблиць, 2 рисунків, список використаних джерел із 45 найменування
Опис: Increasing the productivity of livestock largely depends on the knowledge of the state of the breeds, the patterns of manifestation of the genotype of animals, its relationship with the external environment, and the correctness and timeliness of the application of the achievements of breeding science. In the qualification work, the activity of the POSP «Napadivske» was analyzed, in particular the herds of the Ukrainian black and white dairy breed of cattle. The age of the first insemination of heifers was analyzed depending on the genotype of the parents and the season of birth, the system was studied, the dependence of milk yield on the assessment of the body type of first-born cows of the Ukrainian black and white dairy breed, the interdependence of indicators of the reproductive capacity of cows of the Ukrainian black and white dairy breed, the productive longevity of cows and butter production technology at Lytinsky Dairy Plant LLC. The work uses generally accepted zootechnical and statistical research methods. It was established that POSP "Napadivske" POSP in animal husbandry specializes in milk production. Analysis of the productivity of the cows of this herd for the last completed lactation showed that the yield averaged 6,545 kg of milk with a percentage of fat of 3.48 and 3.2 protein in milk. Cows with the third and higher lactation have the highest milk yield - 7047 kg, which is 2645 kg more than the yield of cows with the first lactation and 1440 kg more than cows with the second lactation. The master's thesis contains 48 pages, 10 tables, 2 figures, a list of used sources with 45 names.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12389
УДК: 637.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_moloka_koriv.pdf898,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.