Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12340
Назва: Організація виробництва овочевих консервів
Інші назви: Organization of production of canned vegetables
Автори: Шуляк, Яна Юріївна
Shuliak, Yana
Ключові слова: овочі;vegetables;консерви;canned food;переробка;processing;обладнання;equipment;безпечність;safety
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Шуляк Я. Ю. Організація виробництва овочевих консервів: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник Н. В. Роль, доцент. — Біла Церква, 2024. — 43 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню технологічних процесів виробництва овочевих консервів. У роботі розглянуто основні аспекти підбору якісної сировини та обладнання, технологічних операцій, контролю безпечності та якості продукції, а також екологізації виробничих процесів. У першому розділі роботи проведено аналіз сучасних технологій виробництва овочевих консервів. Визначено, що збереження корисних речовин овочів, мінімізація відходів та забезпечення потоковості ліній є основними критеріями при виборі технологій. Другий розділ присвячений підбору технологічного обладнання, яке дозволяє досягти високого коефіцієнта використання та забезпечити ефективний виробничий процес. Проаналізовано вплив вибору обладнання на економічні показники підприємства. Третій розділ досліджує аспекти контролю безпечності та якості продукції. Розглянуто впровадження системи управління якістю на основі принципів НАССР, що дозволяє ідентифікувати та контролювати ризики на всіх етапах виробничого процесу. Четвертий розділ аналізує екологічні аспекти виробництва, акцентуючи увагу на впровадженні екологічно чистих технологій та раціональному використанні природних ресурсів. У роботі також проведено розрахунок економічних затрат на обладнання та визначено шляхи підвищення економічної ефективності підприємства. Висновки роботи містять рекомендації щодо подальшого вдосконалення виробництва овочевих консервів, підвищення якості продукції, ефективного використання ресурсів та зниження негативного впливу на довкілля.
Опис: The qualification is dedicated to the research and improvement of the technological processes of the production of canned vegetables. The work considers the main aspects of selection of high-quality raw materials and equipment, technological operations, control of product safety and quality, as well as environmentalization of production processes. In the first section of the work, an analysis of modern technologies for the production of canned vegetables was carried out, in particular, the technologies for the production of canned goods. It was determined that the preservation of useful substances of vegetables, the minimization of waste and ensuring the flow of lines are the main criteria when choosing technologies. The second section is devoted to the selection of technological equipment, which allows to achieve a high utilization rate and ensure an efficient production process. The influence of the choice of equipment on the economic indicators of the enterprise is analyzed. The third section examines aspects of product safety and quality control. The introduction of a quality management system based on the principles of HACCP, which allows identifying and controlling risks at all stages of the production process, is considered. The fourth chapter analyzes the environmental aspects of production, emphasizing the introduction of environmentally friendly technologies and the rational use of natural resources. The work also carried out a calculation of the economic costs of the equipment and identified ways to increase the economic efficiency of the enterprise. The conclusions of the work contain recommendations for further improvement of the production of canned vegetables, improvement of product quality, effective use of resources and reduction of negative impact on the environment.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12340
УДК: 664.8.009.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_ovochevykh.pdf621,19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.