Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12218
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва м’яса свиней у ФГ «Світлана» та його переробки у ТОВ «Літинський м’ясокомбінат» Вінницької області
Інші назви: Analysis and improvement of pork production technology on farm "Svitlana" and its processing in LLC "Litynskyi meat- packing plant", Vinnytsia region
Автори: Малькович, Олексій Миколайович
Malkovich, Oleksiy
Ключові слова: свині;pigs;порода;breed;чистопородне розведення;crossbred breeding systems;схрещування;purebred;термінальний кнур кантор;terminal boar cantor;селекційні ознаки;selection traits;м’ясні хліби;meat loaves production
Дата публікації: 2023
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Малькович О. М. Аналіз та удосконалення технології виробництва м’яса свиней у ФГ «Світлана» та його переробки у ТОВ «Літинський м’ясокомбінат» Вінницької області: кваліфікаційна робота магістра (204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник І. В. Титаренко, доцент - Біла Церква, 2023. - 41 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційні роботі проаналізовано виробництво м’яса свиней за чистопородного розведення і схрещування, а також за поєднання чистопородних і помісних свиноматок порід велика біла і ландрас із кнурами термінальної лінії кантор. Було проаналізовано продуктивні якості свиноматок, інтенсивність росту молодняку, проаналізовано результати відгодівлі свиней, а також м’ясні якості туш. Проаналізовано технологію виробництва м’ясних хлібів. У роботі використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Установлено, що ФГ «Світлана» спеціалізується на виробництві м’яса свиней. Кращою відтворювальною здатністю характеризувались помісні свиноматки ВБ × Л порівняно із чистопородними матками. Кращі результати контрольної відгодівлі, забійний вихід і м’ясні якості мав помісний молодняк порівняно із чистопородним. Встановлено, що найбільш ефективним є поєднання помісних свиноматок ВБ × Л із термінальними кнурами кантор: їх потомки характеризуються найбільшим прибутком від реалізації однієї голови – 1063,5 грн., що на 15,7% більше, ніж від реалізації чистопородних тварин. Одержані результати можуть бути використані для підвищення ефективності виробництва м’яса свиней у ФГ «Світлана», а також інших свиноферм.
Опис: In the qualification work has been analyzed the pork production technology using purebred and crossbred breeding systems and the combination of purebred and crossbred sows of Large White and Landrace breeds with terminal boars cantor. It has been evaluated the production traits of sows, young animals growth intensity, pig fattening performance and qualities of carcasses. It has been analyzed the technology of meat loaves production. It was used commonly accepted zootechnical and statistical methods of research. It is established that farm "Svitlana" specializes in the pork production. Hybrid sows LW × L were characterized by better reproductive ability compared to purebred sows. Better fattening results, carcass yield and meat qualities had hybrid pigs compared to purebred pigs. It has been found that the most effective was combination of hybrid sows LW × L with terminal boars cantor: their descendants are characterized by the highest profit from the sale of one head - UAH 1,063.5, which is 15.7% more than from the sale of purebred animals. The obtained results can be used for the improvement of pork production technology on farm "Svitlana", as well as on the other pig farms.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12218
УДК: 636.4
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
analiz_ta_udoskonalennia_tekhnolohii_vyrobnytstva_miasa_svynei.pdf1,22 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.