Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12204
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛевчишин, Андрій Миколайович-
dc.contributor.authorLevchyshyn, Andriy-
dc.date.accessioned2024-07-08T11:27:46Z-
dc.date.available2024-07-08T11:27:46Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationЛевчишин А. М. Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки молока в ТДВ "Пологівське" Білоцерківського району Київської області: кваліфікаційна робота магістра ( 204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока і м'яса; Наук. керівник М. М. Луценко, професор. - Біла Церква, 2023. - 48 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12204-
dc.descriptionCurrently, in Ukraine, 80% of cows located on specialized dairy farms are kept in old traditional premises with a width of 21 and a height of 5 m with a tethered system of keeping. This milk production technology is often unprofitable as it requires high labor costs, for the production of production units, which amount to 15-17 man. Тherefore, there is an urgent need to introduce new resource-saving technologies in Ukraine, which would meet European requirements in terms of production level. At the same time, the implementation of such technologies requires large capital investments, which is impossible in the economic crisis. Therefore, currently it is extremely important to improve existing milk production technologies. Within the scope of this work, we have analyzed the technology of milk production at TDV "Pologivske", which is used in almost all farms of Ukraine. Researched the technology of tethered keeping of cows in rooms with a width of 21 m and a height of 5 m, studied the conditions of keeping cows in these rooms, studied the system of feeding animals in this farm, conducted an evaluation of the milking system of cows using a milking unit of the type "ADM-8" Milk pipeline ", and determined the quality of milk obtained under the conditions of this technology. The analysis of the researched technology made it possible to identify shortcomings and suggest directions for its improvement.uk_UA
dc.description.abstractВ даний час в Україні 80 % корів, які знаходяться на спеціалізованих молочних фермах утримуються в старих традиційних приміщеннях шириною 21 і висотою 5 м з прив'язною системою утримання. Така технологія виробництва молока часто є збитковою так, як вона потребує високих затрат праці на виробництво одиниці продукції, які складають 15-17 людино год. тому назріла нагальна необхідність впровадження в Україні нових ресурсоощадних технологій, які б за рівнем виробництва відповідали б європейським вимогам. В той же час впровадження таких технологій вимагає великих капітальних вкладень, що неможливо в умовах економічної кризи. Тому, в даний час надзвичайно важливо удосконалювати існуючі технології виробництва молока. В межах даної роботи ми провели аналіз технології виробництва молока в ТДВ "Пологівське", яка використовується практично в усіх господарствах України. Дослідили технологію прив'язного утримання корів в приміщеннях шириною 21 м і висотою 5 м., вивчили умови утримання корів у цих приміщеннях, дослідили систему годівлі тварин в даному господарстві, провели оцінку системи доїння корів з використанням доїльної установки типу "АДМ-8" Молокопровід", та оцінили систему первинної переробки молока, визначили якість молока, отриманого в умовах даної технології. Проведений аналіз досліджуваної технології дозволив виявити недоліки і запропонувати напрямки її удосконалення.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectмолочна фермаuk_UA
dc.subjectdairy farmuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectсистема утриманняuk_UA
dc.subjectmaintenance systemuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectякість молокаuk_UA
dc.subjectmilk qualityuk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.subjectзатрати праціuk_UA
dc.subjectlabor costsuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології виробництва і переробки молока в ТДВ "Пологівське" Білоцерківського району Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of the technology of milk production and processing in the "Pologivske" TDV of the Bilotserkiv district Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.12uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
analiz_ta_udoskonalennia_tekhnolohii_vyrobnytstva_i.pdf904,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.