Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12116
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКлочко, Аліна Романівна-
dc.contributor.authorKlochko, Alina-
dc.date.accessioned2024-07-01T11:13:58Z-
dc.date.available2024-07-01T11:13:58Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationКлочко А. Р. Аналіз та шляхи удосконалення технології виробництва індичого м’яса та його переробки в ТОВ СП “Володар” Київської області: кваліфікаційна робота магістра ( 204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва продукції птахівництва та свинарства; Наук. керівник О. І. Соболєв, професор. - Біла Церква, 2023. - 53 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12116-
dc.descriptionThe technology of raising turkey chicks for meat and their productivity indicators in LІC АЕ “Volodar” of the Kyiv region was analyzed. Analytical, calculation and economic research methods were used. It has been confirmed that the poultry complex of LІC АЕ “Volodar” belongs to the poultry enterprises that work with an open technological cycle of turkey meat production (there is only one shop – broiler). The planned capacity is 4,200 tons of turkey meat in live weight per year. The poultry farm grows a highly productive cross of Big-6 turkeys. Duration of rearing turkey chicks for meat: females 114–120 days, males – 140–145 days. The number of production cycles per year is 2.3. Turkey chicks are raised on the floor, on constant bedding, using modern equipment from foreign manufacturers – a feeding line (“Big Dutchman”), a feeding line (“Lubing”), a ventilation system (“Salmet”). It was found out that turkey chicks are fed with dry, full-ration compound feed of their own production. Compound feed recipes are changed six times during the fattening period according to the growing periods: 1–14 days, 15–35 days, 36– 63 days, 64–91 days, 92–119 days, 120 days – until slaughter. It has been established that in some productivity indicators, the raised turkey chicks are slightly inferior to the normative values for the Big-6 cross, in particular, in terms of the duration of the fattening period – by 8 days, in terms of average live weight at the end of the growing period – by 4,7 %, in terms of feed costs per unit increase in live weight , by 14,3 %. At the same time, the actual survival of the stock during the breeding period is 1,1 % higher than the standard for the cross. It was concluded that the technological process of turkey meat production at the poultry complex is technologically efficient – the efficiency index of growing turkey chicks is 417,1 relative unit.Thanks to the use of modern technology for growing turkeys for meat, the poultry complex of LІC АЕ “Volodar” manages to achieve quite high economic indicators – the cost of a unit of commercial production is UAH 4865,41 and the level of profitability of its production is 64,4 %. The obtained results can be used by poultry enterprises of various forms of ownership, which are engaged in the production of turkey meat.uk_UA
dc.description.abstractПроаналізовано технологію вирощування індиченят на м'ясо та показники їх продуктивності в ТОВ СП “Володар” Київської області. Використано аналітичні, розрахункові та економічні методи досліджень. Підтверджено, що птахокомплекс ТОВ СП “Володар” відноситься до птахівницьких підприємств, що працюють з незамкнутим технологічним циклом виробництва індичого м’яса (є лише один цех – бройлерний). Планова потужність – 4200 т індичого м’яса у живій вазі на рік. На птахокомплексі вирощують високопродуктивний крос індиків Big-6. Тривалість вирощування індиченят на м’ясо: самок 114–120 днів, самців – 140–145 днів. Кількість виробничих циклів за рік складає 2,3. Індиченят вирощують на підлозі, на незмінній підстилці, з використанням сучасного обладнання закордонних виробників – лінія годівлі («Big Dutchman»), лінія напування («Lubing»), вентиляційна система ( «Salmet»). З’ясовано, що годівля індиченят здійснюється сухими повнораціонними комбікормами власного виробництва. Зміна рецептів комбікормів за період відгодівлі відбувається шість разів відповідно до періодів вирощування: 1–14 днів, 15–35 днів, 36–63 дні, 64–91 день, 92–119 днів, 120 днів – до забою. Встановлено, що за деякими показниками продуктивності вирощені індиченята дещо поступаються нормативним значенням для кросу Big-6, зокрема, за тривалістю періоду відгодівлі – на 8 днів, за середньою живою масою на кінець періоду вирощування – на 4,7 %, за витратами корму на одиницю приросту живої маси – на 14,3 %. Водночас, фактична збереженість поголів’я за період вирощування на 1,1 % вища, ніж передбачено стандартом для кросу. Зроблено висновок, що технологічний процес виробництва індичого м’яса на птахокомплексі є технологічно ефективним – індекс ефективності вирощування індиченят становить 417,1 відносних одиниць. Завдяки використанню сучасної технології вирощування індиченят на м’ясо, птахокомплексу ТОВ СП “Володар” вдається досягати досить високих економічних показників – собівартість одиниці товарної продукції становить 4865,41 грн, а рівень рентабельності її виробництва – 64,4 %. Одержані результати можуть бути використані птахопідприємствами різних форм власності, які займаються виробництвом індичого м’яса.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectіндиченятаuk_UA
dc.subjectturkey chicksuk_UA
dc.subjectкрос Big-6uk_UA
dc.subjectBig-6 crossuk_UA
dc.subjectтехнологія вирощуванняuk_UA
dc.subjectbreeding technologyuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectіндиче м'ясоuk_UA
dc.subjectturkey meatuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.titleАналіз та шляхи удосконалення технології виробництва індичого м’яса та його переробки в ТОВ СП “Володар” Київської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and ways of improving the technology of turkey meat production and processing at LІC АЕ “Volodar” of the Kyiv regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.592.09uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
analiz_ta_shliakhy_udoskonalennia_tekhnolohii.pdf1,41 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.