Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12013
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва молока в ФГ «ОЛЬВІЯ» та його переробка на ПП «РЕНЕТ» Житомирської обл.
Інші назви: Analysis and improved technology of milk production in the FG "OLVIYA" and its processing at the PP "RENET" of the Zhytomyr region.
Автори: Гонжак, Роман Миколайович
Gonjac, Roman
Ключові слова: раціон;ration;корови;cows;продуктивність;productivity
Дата публікації: 2023
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Гонжак Р. М. Аналіз та удосконалення технології виробництва молока в ФГ «ОЛЬВІЯ» та його переробка на ПП «РЕНЕТ» Житомирської обл.: кваліфікаційна робота магістра ( 204 - технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології кормів, кормових добавок і годівлі тварин; Наук. керівник В. С. Бомко, професор. - Біла Церква, 2023. - 49 с.
Короткий огляд (реферат): Скотарство є провідною галуззю тваринництва. Частка його товарноїпродукції в загальній вартості продукції тваринництва становить понад 63 %. Від великої рогатої худоби одержують цінний і незамінний продукт харчування – молоко. Молоко містить усі необхідні поживні речовини і в найсприятливішому співвідношенні. З нього виготовляють різні продукти харчування – вершкове масло, сири, кисле молоко, ряжанку, кефір тощо. У раціоні людини на молоко припадає 50 % загальної потреби в тваринному білку. Молочний білок містить цінні білки альбумін і глобулін, 20 амінокислот, 20 вітамінів, 10 макроелементів, 20 мікроелементів, 30 ферментів і більше 150 жирних кислот. Фізіологічна норма споживання молока і молочних продуктів людиною в рік складає 350 кг. Молочна худоба перетворює рослинний протеїн у тваринний на 22-30 %. Велика рогата худоба відрізняється витривалістю і пристосованістю до різних кліматичних умов, що дає можливість розводити її майже на всіх континентах світу. Вона добре переносить як високу, так і низьку температуру. Питома частка яловичини у м'ясному балансі держави складає 60%. Шкіри великої рогатої худоби йдуть для виготовлення хрому, взуття, підошов і технічних шкір. Мають використання у народному господарстві і побічні продукти: кишки (використовуються в ковбасному виробництві); кров (для виробництва ковбас, кров'яного борошна, альбуміну, гематогену); кістки та зв'язки (для кісткового борошна, клею, желатину); роги і копита (ґудзиків, гребінців, сувенірів); волосся (помазків, щіток); сичуг (сировина для виготовлення пепсину); канига (корм для свиней в сухому стані або як органічне добриво); гній і жижа (органічні добрива) – за рік від однієї корови можна отримати 10-12 т гною.
Опис: Cattle breeding is the leading branch of animal husbandry. The share of its commercial products in the total value of livestock products is more than 63%. A valuable and irreplaceable food product - milk - is obtained from cattle. Milk contains all the necessary nutrients and in the most favorable form ratios Various food products are made from it - butter, cheeses, sour milk, ryazhenka, kefir, etc. In the human diet, milk accounts for 50% of the total need for animal protein. Milk protein contains valuable proteins albumin and globulin, 20 amino acids, 20 vitamins, 10 macroelements, 20 microelements, 30 enzymes and more than 150 fatty acids. Physiological norm of consumption of milk and dairy products by a person is 350 kg per year. Dairy cattle convert vegetable protein into animal protein by 22-30%. Cattle are distinguished by endurance and adaptability to different climatic conditions, which makes it possible to breed them on almost all continents of the world. It tolerates both high and low temperatures well. The specific share of beef in the meat balance of the state is 60%. Bovine skins are used for the production of chrome, shoes, soles and technical leather. By-products are also used in the national economy: intestines (used in sausage production); blood (for the production of sausages, blood meal, albumin, hematogen); bones and ligaments (for bone meal, glue, gelatin); horns and hooves (buttons, combs, souvenirs); hair (paints, brushes); rennet (raw material for the production of pepsin); kaniga (pig feed in a dry state or as an organic fertilizer); manure and slurry (organic fertilizers) - 10-12 tons of manure can be obtained from one cow per year.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12013
УДК: 637.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
analiz_ta_udoskonalennia_tekhnolohii_vyrobnytstva_moloka.pdf1,52 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.