Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11630
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТрофіменко, Роман Олександрович-
dc.contributor.authorTrofimenko, Roman-
dc.date.accessioned2024-06-06T09:31:51Z-
dc.date.available2024-06-06T09:31:51Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationТрофіменко Р. О. Аналіз та удосконалення технології масла десертного в умовах ПАТ «Шполянський молокозавод» Черкаської області: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник В. М. Надточій, доцент. — Біла Церква, 2023. — 64 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11630-
dc.descriptionIn the conditions of the milk processing enterprise PAT «Shpolyansky molоkozavod», the technical and economic indicators of activity and the assortment of dairy products, in particular butter and spreads, were studied and analyzed. On the basis of the existing technology for the production of butter and spreads, the characteristics of raw materials and auxiliary materials, the production of dessert butter of various types – «Butterbrodny» spread with vegetable additives of turmeric and ginger - is substantiated. Based on a review of literary sources, it was proven that the introduction of ingredients of vegetable origin into the recipe, in particular turmeric and ginger, will increase the biological value and antioxidant resistance of the dairy product. A technochemical control scheme for the production of spread and a safety management system for the production of dairy products at the enterprise have been developed.uk_UA
dc.description.abstractВ умовах молокопереробного підприємства ПАТ «Шполянський молокозавод» вивчені та проаналізовані техніко-економічні показники діяльності та асортимент молочних продуктів, зокрема масла та спредів. На основі існуючої технології виробництва масла та спредів, характеристики сировини та допоміжних матеріалів, обґрунтовано виробництво масла десертного різного виду: десертне з рослинними добавками куркумою та імбиром. На основі огляду літературних джерел доведено, що введення до рецептури інгредієнтів рослинного походження, зокрема куркуми та імбиру, підвищить біологічну цінність та антиоксидантну стійкість молочно-рослинного продукту. Розроблено схему технохімічного контролю виробництва масла десертного та систему управління безпечність виробництва молочних продуктів на підприємстві.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectтехнологія молочно-рослинного продуктуuk_UA
dc.subjectdairy product technologyuk_UA
dc.subjectтехнологічне обладнанняuk_UA
dc.subjecttechnological equipmentuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.subjectкуркумаuk_UA
dc.subjectturmericuk_UA
dc.subjectтипова рецептураuk_UA
dc.subjecttypical formulationuk_UA
dc.subjectімбирuk_UA
dc.subjectgingeruk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології масла десертного в умовах ПАТ «Шполянський молокозавод» Черкаської областіuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of the technology of dessert butter in the conditions of PAT «Shpolyanskyi molokozavod» of the Cherkasy regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc637.2uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Трофіменко Роман Олександрович МАГ 23.pdf1,1 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.