Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10486
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБудько, Анастасія Олександрівна-
dc.contributor.authorBudko, Anastasiia-
dc.date.accessioned2024-03-15T08:53:29Z-
dc.date.available2024-03-15T08:53:29Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10486-
dc.descriptionБудько А.О. Особливості формування довжини стебла і елементів продуктивності головного колоса в ранньостиглих сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля науково-виробничого центру Білоцерківського НАУ. Кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія). Науковий керівник Куманська Ю.О. БНАУ. Біла Церква, 2023. 77 с.uk_UA
dc.description.abstractЕкспериментальна частина досліджень виконувалась впродовж 2021-2023 рр. в умовах дослідного поля НВЦ Білоцерківського НАУ. Матеріалом досліджень були ранньостиглі сорти пшениці м’якої озимої Миронівська ранньостигла, Кольчуга, Знахідка одеська, Білоцерківська напівкарликова. Метою нашої роботи було дослідження особливостей формування довжини стебла і елементів продуктивності головного колоса в ранньостиглих сортів пшениці м’якої озимої. Польові досліди та фенологічні спостереження проводили у польовій дослідній сівозміні згідно «Методики державного сортовипробування сільськогосподарських культур». Попередник – гірчиця на зерно. Агротехніка у дослідах була загальноприйнятою для вирощування озимої пшениці в зоні досліджень. Виділені з сорти пшениці м’якої озимої з високими показниками якості зерна включені нами в наступні етапи селекційного процесу, а також рекомендуються для залучення в селекційний процес для створення цінного з високими показниками продуктивності і якості зерна вихідного матеріалу пшениці м’якої озимої для умов Лісостепу України. The experimental part of the research was carried out during 2021-2023 in the experimental field of the Research and Production Centre of Bila Tserkva National Agrarian University. The research material was early ripe winter wheat varieties Myronivska rannostyhla, Kolchuha, Znakhidka odeska, Bilotserkivska napivkarlykova. The aim of our work was to study the peculiarities of stem length formation and productivity elements of the main ear in early maturing winter durum wheat varieties. Field experiments and phenological observations were carried out in a field experimental crop rotation according to the "Methods of state variety testing of agricultural crops". The predecessor was mustard for grain. Agricultural practices in the experiments were generally accepted for growing winter wheat in the research area. The winter wheat varieties with high grain quality indicators were included in the next stages of the breeding process and are recommended for use in the breeding process to create valuable winter wheat source material with high productivity and grain quality indicators for the Ukrainian Forest-Steppe.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectпшениця м’яка озима; soft winter wheatuk_UA
dc.subjectсорт; varietyuk_UA
dc.subjectдовжина колоса; ear lengthuk_UA
dc.subjectдовжина стебла; stem lengthuk_UA
dc.subjectкількість колосків; number of earsuk_UA
dc.subjectкількість зерен; number of grainsuk_UA
dc.subjectмаса зерна; grain weightuk_UA
dc.titleОсобливості формування довжини стебла і елементів продуктивності головного колоса в ранньостиглих сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля науково-виробничого центру Білоцерківського НАУuk_UA
dc.title.alternativePeculiarities of formation of stem length and productivity elements of the main ear in early ripe winter wheat varieties in the experimental field of the Research and Production Centre of Bila Tserkva National Agrarian Universityuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvost_ formuvannia.pdf677,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.