Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10467
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВолошенко, Юрій Андрійович-
dc.contributor.authorVoloshenko, Yurii-
dc.date.accessioned2024-03-15T07:16:22Z-
dc.date.available2024-03-15T07:16:22Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/10467-
dc.descriptionВолошенко Ю.В. Особливості прояву і мінливість елементів структури врожайності у середньостиглих сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля науково-виробничого центру Білоцерківського НАУ. Кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія). Науковий керівник Сидорова І.М. БНАУ. Біла Церква, 2023. 68 с.uk_UA
dc.description.abstractЕкспериментальна частина досліджень виконувалась впродовж 2022–2023 рр. в умовах дослідного поля НВЦ Білоцерківського НАУ. Матеріалом досліджень були ранньостиглі сорти пшениці м’якої озимої Антонівка, Відрада, Миронівська 61, Єдність, Столична. Метою нашої роботи було дослідження особливостей прояву і мінливість елементів структури врожайності у середньостиглих сортів пшениці м’якої озимої. Польові досліди та фенологічні спостереження проводили у польовій дослідній сівозміні згідно «Методики державного сортовипробування сільськогосподарських культур». Попередник – гірчиця на зерно. Агротехніка у дослідах була загальноприйнятою для вирощування озимої пшениці в зоні досліджень. Виділені сорти пшениці м’якої озимої з високими показниками елементів структури врожайності та включені нами в наступні етапи селекційного процесу, а також рекомендуються для залучення в селекційний процес для створення цінного з високими показниками продуктивності вихідного матеріалу пшениці м’якої озимої для умов Лісостепу України. The experimental part of the research was carried out during 2022–2023 in the experimental field of the Research and Production Centre of Bila Tserkva National Agrarian University. The research material was early maturing winter soft wheat varieties Antonivka, Vidrada, Myronivska 61, Ednist, Stolichna. The aim of our work was to study the peculiarities of manifestation and variability of yield structure elements in mid-season winter wheat varieties. Field experiments and phenological observations were carried out in a field experimental crop rotation according to the "Methods of state variety testing of agricultural crops". The predecessor was mustard for grain. Agricultural practices in the experiments were generally accepted for growing winter wheat in the research area. We have identified winter wheat varieties with high yield structure elements and included them in the next stages of the breeding process, and also recommended them for involvement in the breeding process to create valuable winter wheat source material with high productivity for the conditions of the Forest-Steppe of Ukraine.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectпшениця м’яка озима; soft winter wheatuk_UA
dc.subjectсорт; varietyuk_UA
dc.subjectдовжина колоса; ear lengthuk_UA
dc.subjectдовжина стебла; stem lengthuk_UA
dc.subjectкількість колосків; number of earsuk_UA
dc.subjectкількість зерен; number of grainsuk_UA
dc.subjectмаса зерна; grain weightuk_UA
dc.titleОсобливості прояву і мінливість елементів структури врожайності у середньостиглих сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля науково-виробничого центру Білоцерківського НАУ.uk_UA
dc.title.alternativePeculiarities of manifestation and variability of elements of yield structure in mid-season varieties of soft winter wheat in the experimental field of the research and production centre of Bila Tserkva National Agrarian University.uk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvosti_proiavu.pdf645,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.