Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8691
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТовстоноженко, Назар Юрійович-
dc.contributor.authorTovstonozhenko, Nazar-
dc.contributor.authorДжирма, Олександра Ігорівна-
dc.contributor.authorDzhyrma, Oleksandra-
dc.contributor.authorХарчишин, Віктор Миколайович-
dc.contributor.authorKharchyshyn, Viktor-
dc.date.accessioned2023-06-06T12:16:41Z-
dc.date.available2023-06-06T12:16:41Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationТовстоноженко Н. Ю. Вермикультивування: біологічні особливості, екологічне значення та ефективність переробки різних органічних відходів / Н. Ю. Товстоноженко, О. І. Джирма, В. М. Харчишин // Молодь – аграрній науці і виробництву. Екологізація виробництва та охорона природи як основа збалансованого розвитку: матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти (Білоцерківський НАУ, 14 квітня 2023 р.) .– Біла Церква: БНАУ, 2023 .- С. 26-29.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8691-
dc.descriptionThe effectiveness of the processing of organic waste from animal husbandry, crop production, horticulture and forestry was studied and their optimal ratio was determined. Experimental studies have established that a nutrient substrate containing: 80% fermented cattle dung biomass, 10% dry grass, 5% fallen leaves and 5% sawdust has a positive effect on the productivity of vermiculture and the realization of its genetic potential. At the same time, the obtained data indicate the potential possibility of effective application of vermiculture on homesteads for processing organic waste that accumulates in the private sector of the economy of Ukraine.uk_UA
dc.description.abstractДосліджено ефективність переробки органічних відходів тваринництва, рослинництва, садово-паркового та лісового господарств і встановлено оптимальне їх співвідношення. Експериментальними дослідженнями встановлено, що поживний субстрат із вмістом: 80 % ферментована гнойова біомаса великої рогатої худоби, 10 % суха трава, 5 % опале листя та 5 % тирса позитивно впливає на продуктивність вермикультури та реалізацію її генетичного потенціалу. Водночас, отримані дані вказують на потенційну можливість ефективного застосування вермикультивування на присадибних ділянках для переробки органічних відходів, які накопичуються у приватному секторі економіки України.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectекологіяuk_UA
dc.subjectвермикультивуванняuk_UA
dc.subjectорганічні відходиuk_UA
dc.subjectекологічна ефективністьuk_UA
dc.subjectмінімізації забруднення навколишнього середовищаuk_UA
dc.subjectзбалансоване природокористуванняuk_UA
dc.subjectecologyuk_UA
dc.subjectvermicultureuk_UA
dc.subjectorganic waste from animaluk_UA
dc.subjectecological efficiencyuk_UA
dc.subjectminimization of environmental pollutionuk_UA
dc.subjectbalanced nature managementuk_UA
dc.titleВермикультивування: біологічні особливості, екологічне значення та ефективність переробки різних органічних відходівuk_UA
dc.title.alternativeVermiculture: biological features, ecological significance and efficiency of processing various organic wastesuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc502/.504uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vermykultyvuvannia.pdf806,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.