Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8683
Title: | Регенераційна здатність живців ожини |
Other Titles: | Regeneration ability of blackberry cuttings |
Authors: | Шубенко, Лідія Анатоліївна Shubenko, Lidiia Кубрак, Світлана Миколаївна Kubrak, Svitlana |
Keywords: | ожина;blackberry;ризогенез;rhizogenesis;живці;cuttings;саджанці;plantlets |
Issue Date: | 5-Dec-2022 |
Publisher: | Кам’янець-Подільський: Заклад вищої освіти «Подільський державний університет» |
Citation: | Шубенко Л.А., Кубрак С.М. Регенераційна здатність живців ожини. Збірник тез Міжнародної наукової конференції “Soils, where food begins”, присвяченої всесвітньому дню грунтів (5 грудня 2022 року, м. Кам’янець-Подільський). Кам’янець-Подільський: Заклад вищої освіти «Подільський державний університет», 2023. С. 229-231 |
Abstract: | Мета досліджень полягала в оцінці регенераційної здатності живців із різних частин стебла ожини та удосконаленні технології кореневласного розмноження. Вивчали вплив строку живцювання, метамерності живцевого матеріалу на ризогенезну здатність живців досліджуваних сортів. Вихідним матеріалом для живцювання були 2-3 річні рослини сортів Смутстем, Блек Сатін, Рубен, Тріпл краун, Торнфрі. |
Description: | The aim of the research was to assess the regeneration capacity of cuttings from different parts of the blackberry stem and to improve the technology of root propagation. The influence of the cuttings term and the metamerism of the cuttings on the rhizogenesis ability of the cuttings of the studied varieties was studied. The starting material for cuttings were 2-3 year old plants of Smutstem, Black Satin, Ruben, Triple Crown, and Thornfrey varieties. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8683 |
metadata.dc.identifier.udc: | 634.717 |
Appears in Collections: | Інші публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Укорінення живців.pdf | 201,59 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.