Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8581
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛозінський, Микола Владиславович-
dc.contributor.authorLozinskyi, Mykola-
dc.contributor.authorСамойлик, Майя Олександрівна-
dc.contributor.authorSamoilyk, Maiia-
dc.contributor.authorУстинова, Галина Леонідівна-
dc.contributor.authorUstynova, Halyna-
dc.date.accessioned2023-04-20T09:22:12Z-
dc.date.available2023-04-20T09:22:12Z-
dc.date.issued2023-03-24-
dc.identifier.issn978-966-289-693-0-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8581-
dc.descriptionЛозінський М.В., Самойлик М.О., Устинова Г.Л. Зернова продуктивність головного колоса пшениці м’якої (Triticum aestivum L.) озимої залежно від екотипу. Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції: «Селекція агрокультур в умовах змін клімату: напрями та пріоритети». 24 березня 2023 р. м. Одеса. 2023 С. 139–141.uk_UA
dc.description.abstractВ Україні головною продовольчою зерновою культурою є пшениця м’яка озима, яка культивується на площі 6,2–6,7 млн. га, і характеризуючись високою екологічною пластичністю поширилась в різних ґрунтово кліматичних зонах. В онтогенезі пшениці важливу роль відіграють процеси росту і розвитку, що пов’язані з формуванням зерна і врожайності вцілому. Кількість зерен обумовлена генетичним потенціалом продуктивності колосу і реалізується залежно від реакції генотипу на умови навколишнього середовища в період формування колосу, колосків і квіток у фазу цвітіння і запліднення. Неспадкова мінливість організму є його здатністю реагувати на умови зовнішнього середовища, змінюючи фенотип у межах норми реакції визначеної генотипом. In Ukraine, the main food grain crop is soft winter wheat, which is cultivated on an area of 6.2–6.7 million hectares and, characterized by high ecological plasticity, has spread in various soil and climatic zones. In the ontogenesis of wheat, an important role is played by the processes of growth and development associated with the formation of grain and yield as a whole. The number of grains is determined by the genetic potential of the productivity of the ear and is realized depending on the reaction of the genotype to the environmental conditions during the formation of the ear, ears and flowers in the phase of flowering and fertilization. The non-hereditary variability of the organism is its ability to respond to the conditions of the external environment, changing the phenotype within the norm of the reaction determined by the genotype.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherОдеса: Олді+uk_UA
dc.subjectзернова продуктивність; grain yielduk_UA
dc.subjectголовний колос; main earuk_UA
dc.subjectпшениця м’яка озима; soft winter wheatuk_UA
dc.subjectекотип; ecotypeuk_UA
dc.titleЗернова продуктивність головного колосу пшениці м’якої (Triticum aestivum L.) озимої залежно від екотипуuk_UA
dc.title.alternativeGrain productivity of the main ear of winter wheat (Triticum aestivum L.) depending on the ecotypeuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zernova_produktyvnist.pdf400,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.