Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8494
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorShubenko, Lidiia-
dc.contributor.authorШубенко, Лідія Анатоліївна-
dc.contributor.authorKubrak, Svitlana-
dc.contributor.authorКубрак, Світлана Миколаївна-
dc.contributor.authorFilipova, Larysa-
dc.contributor.authorФіліпова, Лариса Миколаївна-
dc.contributor.authorManzii, Olena-
dc.contributor.authorМанзій, Олена Павлівна-
dc.contributor.authorZabolotna, Alona-
dc.contributor.authorЗаболотня, Альона Вадимівна-
dc.contributor.authorLeus, Vitaliy-
dc.contributor.authorЛеус, Віталій Володимирович-
dc.contributor.authorVdovychenko, Zhanna-
dc.contributor.authorВдовиченко, Жанна Вікторівна-
dc.date.accessioned2023-03-23T21:02:31Z-
dc.date.available2023-03-23T21:02:31Z-
dc.date.issued2023-03-
dc.identifier.citationDetermination of frost resistance of sweet cherry varieties using laboratory freezing / L. Shubenko, S. Kubrak, L. Filipova and other // Ecological Engineering & Environmental Technology . - 2023. - Vol. 24(3). - P.233-240. https://doi.org/10.12912/27197050/160520uk_UA
dc.identifier.issn2719-7050-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8494-
dc.descriptionВ статті подані результати морозостійкості сортів черешні різних строків достигання за штучного проморожування. Аналізували ступінь пошкодження різних тканин одно- та дворічної деревини, а також плодових утворень. У групі ранньостиглих і пізньостиглих сортів виявлена значна стійкість кори до дії низької температури, середній бал пошкодження склав 0,7. Низькотемпературні пошкодження однорічної деревини мав пізньостиглий сорт Дрогана жовта пізньостиглих сортів черешні, в той час як для сорту Амазонка негативного впливу на деревину не спостерігали. Найвищий загальний ступінь підмерзання однорічної деревини спостерігався для сортів Мліївська жовта й Дрогана жовта, найнижчі значення отримані для сортів Меотіда, Міраж і Амазонка.uk_UA
dc.description.abstractThe article presents the study results of the frost resistance of sweet cherry varieties of different ripening periods under artificial freezing. The damage degree of various tissues of one- and two-year-old wood, as well as fruit formations, was analyzed. In the group of early-ripening and late-ripening varieties, a significant resistance of the bark to the effect of low temperature was found, the average damage score was 0.7. Among late-ripening cherry varieties Drogana yellow had low-temperature damage to one-year-old wood, while no negative effect on the wood was observed for the Amazonka variety. The highest overall degree of freezing of one-year wood was observed for the varieties Mliivska yellow and Drogana yellow, the lowest values were obtained for the varieties Meotida, Mirage and Amazonka. Dispersion analysis based on a combination of factors confirmed the highest degree of wood freezing for the Mliivska yellow and Drogana yellow varieties. Among the early-ripening varieties, the two-year-old wood froze the most in trees of the Dar Mlieva variety, where the highest degree of damage to the tissues of the bark, cambium, and wood was observed.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherEcological Engineering & Environmental Technologyuk_UA
dc.subjectсорти черешніuk_UA
dc.subjectsweet cherry varietiesuk_UA
dc.subjectморозостійкістьuk_UA
dc.subjectfrost resistanceuk_UA
dc.subjectпошкодження частин пагонаuk_UA
dc.subjectdamage to shoot partsuk_UA
dc.subjectштучне проморожуванняuk_UA
dc.subjectartificial freezinguk_UA
dc.titleDetermination of Frost Resistance of Sweet Cherry Varieties Using Laboratory Freezinguk_UA
dc.title.alternativeВизначення морозостійкості сортів черешні за допомогою лабораторного проморожуванняuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Проморожування черешні 2023.pdf1,89 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.