Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8246
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМерзлов, Сергій Віталійович-
dc.contributor.authorMerzlov, Serhii-
dc.contributor.authorНедашківська, Наталія Володимирівна-
dc.contributor.authorNedashkivska, Natalia-
dc.contributor.authorНедашківський, Володимир Михайлович-
dc.contributor.authorNedashkivskyi, Volodymyr-
dc.contributor.authorШурчкова, Юлія Олександрівна-
dc.contributor.authorShurchkova, Yulia-
dc.contributor.authorМерзлова, Галина Вікторівна-
dc.contributor.authorMerzlova, Halyna-
dc.date.accessioned2023-02-05T12:18:38Z-
dc.date.available2023-02-05T12:18:38Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationХімічний склад меду у раціонах відвідувачів готельно-ресторанних комплексів Білоцерківщини / С.В. Мерзлов., Н.В. Недашківська, В.М. Недашківський та ін. // Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. Серія: Харчові технології .– 2022 .- Т. 24, № 98 .- С. 9-12. doi.org 10.32718/nvlvet‐f9802uk_UA
dc.identifier.issn2519–268X (Print)-
dc.identifier.issn2707‐5885 (Online)-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8246-
dc.descriptionBeekeeping products, including flower honey, are widely used in hotel and restaurant complexes. In this article, we provide data on the chemical composition of flower honey used in hotel and restaurant complexes of the Bilotserkiv region. Samples of flower honey from different producers, which are used as a dessert in hotel and restaurant complexes of Bilotserkivsk region, were selected for the study. The first samples (№ 1) are floral honey used by hotel and restaurant complexes located in the center of the city of Bila Tserkva; the 2nd samples are floral honey served in hotel and restaurant complexes located on the outskirts of the city; the third samples are floral honey that used in hotel and restaurant complexes of Bilotserkiv district. Prepackaged honey samples were 50 g each. Our study aimed to determine the content, moisture, sugars, and mineral elements of flower honey from different producers. The analysis of the studied samples of honey was carried out using laboratory studies, which were carried out in the conditions of the scientific laboratory of the Department of Food Safety and Quality, Raw Materials, and Technological Processes of the Belotserkiv National Agrarian University. The research was conducted following the national standard of Ukraine SSTC 4497.2005 according to generally accepted methods. According to the results of the analysis of samples of flower honey, which is included in the diet of visitors to hotel and restaurant complexes of Bilotserkivsk region, it can be concluded that the moisture content of these samples ranges from 17 to 19 %, the glucose content from 33 to 39%, glucose 35–40 %, and maltose 0.3–1.1 %, which meets the requirements of SSTC 4497:2005. It was established that the lowest content of mineral elements was found in the first sample of flower honey. Therefore, the research results showed that the chemical composition of honey, included in the diet ofuk_UA
dc.description.abstractУ готельно-ресторанних комплексах широко використовують продукцію бджільництва в тому числі і квітковий мед. У даній статті ми наводимо дані щодо хімічного складу квіткового меду, який використовується у готельно-ресторанних комплексах Білоцерківщини. Для дослідження було відібрано зразки квіткового меду різних виробників, який використовують як десерт у готельно-ресторанних комплексах Білоцерківщини. Перші зразки (№1) – квітковий мед, який використовують готельно ресторанні комплекси розміщений в центрі міста Білої Церкви, 2-гі зразки – мед квітковий, який подають в готельно-ресторанних комплексах розміщених на околиці міста, треті зразки – мед квітковий, що застосовують у готельно-ресторанних комплексах Білоцерківського району. Зразки меду фасованого становили по 50 г. Метою нашого дослідження було визначення вмісту, вологи, цукрів та мінеральних елементів меду квіткового різних виробників. Проведено аналіз досліджуваних зразків меду з використанням лабораторних досліджень, які проводились в умовах наукової лабораторії кафедри безпечності та якості харчових продуктів, сировини та технологічних процесів Білоцерківського національного аграрного університету. Дослідження проводили згідно національного стандарту України ДСТУ 4497. 2005 за загальноприйнятими методиками. За результатами аналізу зразків квіткового меду, що входить у раціон відвідувачів готельно-ресторанних комплексах Білоцерківщини можна зробити висновок, що вологість даних зразків коливається від 17 до 19 %, вміст глюкози від 33 до 39 %, глюкози 35–40 % та мальтози 0,3–1,1 %, що відповідає вимогам ДСТУ 4497:2005. Встановлено, що найменший вміст мінеральних елементів виявлено у першому зразку квітковому меду. Отже, результати досліджень показали, що хімічний склад меду, що входить у раціон відвідувачів готельно-ресторанних комплексів Білоцерківщини відповідає вимогам національного державного стандарту.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНауковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького.uk_UA
dc.subjectмінеральний склад, фруктоза, глюкоза, національний стандарт.uk_UA
dc.subjectmineral composition, fructose, glucose, national standarduk_UA
dc.titleХімічний склад меду у раціонах відвідувачів готельно-ресторанних комплексів Білоцерківщиниuk_UA
dc.title.alternativeThe chemical composition of honey in the diets of visitors to hotel and restaurant complexes in Bilotserkivshchynauk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc638.16:642.1/5uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Khimichnyi_sklad_medu.pdf481,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.