Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8146
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorSychov, Mykhailo-
dc.contributor.authorСичов, Михайло Юрійович-
dc.contributor.authorIlchuk, Igor-
dc.contributor.authorІльчук, Ігор Іванович-
dc.contributor.authorUmanets, Dmytro-
dc.contributor.authorУманець, Дмитро Петрович-
dc.contributor.authorBalanchuk, Ivan-
dc.contributor.authorБаланчук, Іван Миколайович-
dc.contributor.authorIbatullin, Ildus-
dc.contributor.authorІбатуллін, Ільдус Ібатуллович-
dc.contributor.authorUmanets, Ruslana-
dc.contributor.authorУманець, Руслана Миколаївна-
dc.contributor.authorHolubietva, Tetiana-
dc.contributor.authorГолубєва, Тетяна Анатоліївна-
dc.contributor.authorOtchenashko, Volodymyr-
dc.contributor.authorОтченашко, Володимир Віталійович-
dc.contributor.authorKondratiuk, Vadym-
dc.contributor.authorКондратюк, Вадим Миколайович-
dc.contributor.authorTytariova, Olena-
dc.contributor.authorТитарьова, Олена Михайлівна-
dc.contributor.authorKuzmenko, Oksana-
dc.contributor.authorКузьменко, Оксана Анатоліївна-
dc.contributor.authorOrishchuk, Oksana-
dc.contributor.authorОріщук, Оксана Сергіївна-
dc.date.accessioned2023-01-21T20:06:01Z-
dc.date.available2023-01-21T20:06:01Z-
dc.date.issued2022-12-
dc.identifier.citationSlaughter parameters of broiler chickens at different levels and ratios of arginine and lysine in the compound feed / M. Sychov, I. Ilchuk, D. Umanets et al. // Acta fytotechn zootechn .- 2022 .- Vol. 25., Is .- P. 285–293. doi.org/10.15414/afz.2022.25.04.285-293uk_UA
dc.identifier.issn1336-9245-
dc.identifier.issn1335-258X-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8146-
dc.descriptionУ статті наведено результати дослідження впливу різних рівнів і співвідношень аргініну та лізину в комбікормах курчат-бройлерів на їх м’ясну продуктивність. Дослідження проводили методом груп на 600 головах курчат-бройлерів кросу Кобб-500, поділених на шість дослідних груп за принципом аналогів. Під час експерименту кури вживали комбікорм, який відрізнявся лише вмістом і співвідношенням незамінних амінокислот: аргініну та лізину. Встановлено ефективність підвищення аргінін-лізинового коефіцієнта в комбікормі курчат-бройлерів до 1,10 у віці 1–10 днів; 1,06 у віці 11–22 дні та 1,07 у віці 23–42 дні. Це сприяло збільшенню передзабійної живої маси на 0,68–0,88 % (р <0,05), маси туші до патрання – на 0,97–1,27 % (р <0,05), маси напівппатраної та патраної тушки – на 0,39–2,24 %, маси м’язів грудей – на 8,95–11,47 % (p <0,01), маси м’язів ніг – на 1,67–9,47 % (p <0,05). Вихід м’язів грудей збільшився на 1,64–2,18 % (р <0,01), м’язів ніг – на 0,17–1,47 % (р <0,05); м’ясність тушки, грудки та гомілки зросла відповідно на 3,45 % (р <0,05); 1,80 (р<0,05) та 1,64%; вихід їстівних частин збільшився на 1,46–3,96 % (р <0,05). Звуження аргінін-лізинового співвідношення, відповідно до 1,02; 0,97 і 0,98 призвело до зниження продуктивності м’язів грудей і ніг відповідно на 1,91 і 1,07 % (р <0,05); вихід внутрішнього жиру збільшився на 0,40–1,10 % (р <0,05); м’ясність тушки зменшилася на 1,08–3,23 % (р <0,01), м’ясність грудей – на 0,66–2,15 % (р <0,05), м’ясність гомілки – на 0,43–1,10 % (р <0,01); вихід їстівних частин зменшився на 0,11 – 0,33 %.uk_UA
dc.description.abstractThe article presents the results of the research on the effect of different levels and ratios of arginine and lysine in the compound feed of broiler chickens on their meat productivity. We conducted the research by the group method, on 600 heads of Cobb-500 crossbred broiler chickens, divided into six research groups according to the principle of analogs. During the experiment, chickens consumed the compound feed that differed only in the content and ratio between essential amino acids: arginine and lysine. We established the efficiency of increasing the arginine-lysine ratio in the compound feed of broiler chickens to 1.10 at the age of 1–10 days; 1.06 at the age of 11–22 days and 1.07 at the age of 23–42 days. That contributed to an increase in the pre-slaughter live weight by 0.68–0.88% (р <0.05), the carcass weight before evisceration – by 0.97–1.27% (р <0.05), the semi-eviscerated and eviscerated carcass weight – by 0.39–2.24%, the breast muscle weight – by 8.95–11.47% (p <0.01), and the leg muscle weight –by 1.67–9.47% (p <0.05). The yield of the breast muscles increased by 1.64–2.18% (р <0.01), of the leg muscles – by 0.17–1.47% (р <0.05); the meatiness of the carcass, breast and legs increased, respectively, by 3.45% (р <0.05); 1.80 (р <0.05) and 1.64%; the yield of edible parts increased by 1.46–3.96% (р <0.05). Narrowing the arginine-lysine ratio, accordingly to 1.02; 0.97 and 0.98, led to a decrease in the yield of breast and leg muscles by 1.91 and 1.07%, respectively (р <0.05); the yield of internal fat increased by 0.40–1.10% (р <0.05); carcass meatiness decreased by 1.08–3.23% (р <0.01), breast meatiness – by 0.66–2.15% (р <0.05), leg meatiness – by 0.43–1.10% (р <0.01); the yield of edible parts decreased by 0.11 – 0.33%.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherSlovak University of Agriculture in Nitrauk_UA
dc.subjectarginineuk_UA
dc.subjectаргінінuk_UA
dc.subjectlysineuk_UA
dc.subjectлізинuk_UA
dc.subjectchickensuk_UA
dc.subjectкурчатаuk_UA
dc.subjectslaughter parametersuk_UA
dc.subjectзабійні якостіuk_UA
dc.titleSlaughter parameters of broiler chickens at different levels and ratios of arginine and lysine in the compound feeduk_UA
dc.title.alternativeЗабійні якості курчат-бройлерів за різних рівнів і співвідношення аргініну та лізину в комбікормахuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.15414/afz.2022.25.04.285-293-
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Slaughter_parameters.pdf101 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.