Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8116
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorStavetska, Ruslana-
dc.contributor.authorСтавецька, Руслана Володимирівна-
dc.contributor.authorBabenko, Olena-
dc.contributor.authorБабенко, Олена Іванівна-
dc.contributor.authorStarostenko, Iryna-
dc.contributor.authorСтаростенко, Ірина Сергіївна-
dc.contributor.authorChernyuk, Sergii-
dc.contributor.authorЧернюк, Сергій Васильович-
dc.date.accessioned2022-12-29T13:16:29Z-
dc.date.available2022-12-29T13:16:29Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationMain trends of dairy industry in Ukraine / R. Stavetska, O. Babenko, I. Starostenko, S. Cherniаk // Bulgarian Journal of Agricultural Scienc .- 2022 .- Vol. 28 (Suppl. 1) .- P. 14-20.uk_UA
dc.identifier.issn1310-0351-
dc.identifier.issn2534-983X-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8116-
dc.descriptionУ статті проаналізовано основні тенденції розвитку молочної галузі в Україні за останні десятиліття. Під час цього за період відбулося п’ятикратне скорочення поголів’я молочної худоби (2925,2 тис. голів у 2021 р.) та удвічі збільшене у середньому надої молока (6101 кг у 2019 році). На основі схрещування самок місцевих порід з бугаями голштинської, швейцарської та деяких інших порід створено чотири українські породи молочної худоби. Спочатку була тенденція до заміни місцевих порід (чорно-ряба, симентальська, червона степова, лебединська) з новоствореними породами (українська червоно-ряба молочна, Українська чорно-ряба молочна, Українська червона молочна та Українська бура молочна).uk_UA
dc.description.abstractThe paper analyzes the main trends in the dairy industry development in Ukraine over the past decades. During this period, there has been a fivefold reduction in the number of dairy cattle (2925.2 thousand heads in 2021) and a twofold in¬crease in average milk yield (6101 kg in 2019). On the basis of crossing females of local breeds with bulls of Holstein, Swiss and some other breeds, four Ukrainian breeds of dairy cattle were created. Initially, there was a tendency to replace local breeds (Black-and-White, Simmental, Red Steppe, Lebedynska) with newly created breeds (Ukrainian Red-and-White dairy, Ukrainian Black-and-White dairy, Ukrainian Red dairy and Ukrainian Brown dairy).uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectdairy cattleuk_UA
dc.subjectbreeduk_UA
dc.subjectmance replacement heifersuk_UA
dc.subjectproductive and reproductive perforuk_UA
dc.subjectмолочна худобаuk_UA
dc.subjectпородаuk_UA
dc.subjectпродуктивна і репродуктивна продуктивністьuk_UA
dc.subjectпідмінних телицьuk_UA
dc.titleMain trends of dairy industry in Ukraineuk_UA
dc.title.alternativeОсновні тенденції розвитку молочної галузі Україниuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.2.034uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Main_trends.pdf741,16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.