Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8116
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Stavetska, Ruslana | - |
dc.contributor.author | Ставецька, Руслана Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Babenko, Olena | - |
dc.contributor.author | Бабенко, Олена Іванівна | - |
dc.contributor.author | Starostenko, Iryna | - |
dc.contributor.author | Старостенко, Ірина Сергіївна | - |
dc.contributor.author | Chernyuk, Sergii | - |
dc.contributor.author | Чернюк, Сергій Васильович | - |
dc.date.accessioned | 2022-12-29T13:16:29Z | - |
dc.date.available | 2022-12-29T13:16:29Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Main trends of dairy industry in Ukraine / R. Stavetska, O. Babenko, I. Starostenko, S. Cherniаk // Bulgarian Journal of Agricultural Scienc .- 2022 .- Vol. 28 (Suppl. 1) .- P. 14-20. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 1310-0351 | - |
dc.identifier.issn | 2534-983X | - |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8116 | - |
dc.description | У статті проаналізовано основні тенденції розвитку молочної галузі в Україні за останні десятиліття. Під час цього за період відбулося п’ятикратне скорочення поголів’я молочної худоби (2925,2 тис. голів у 2021 р.) та удвічі збільшене у середньому надої молока (6101 кг у 2019 році). На основі схрещування самок місцевих порід з бугаями голштинської, швейцарської та деяких інших порід створено чотири українські породи молочної худоби. Спочатку була тенденція до заміни місцевих порід (чорно-ряба, симентальська, червона степова, лебединська) з новоствореними породами (українська червоно-ряба молочна, Українська чорно-ряба молочна, Українська червона молочна та Українська бура молочна). | uk_UA |
dc.description.abstract | The paper analyzes the main trends in the dairy industry development in Ukraine over the past decades. During this period, there has been a fivefold reduction in the number of dairy cattle (2925.2 thousand heads in 2021) and a twofold in¬crease in average milk yield (6101 kg in 2019). On the basis of crossing females of local breeds with bulls of Holstein, Swiss and some other breeds, four Ukrainian breeds of dairy cattle were created. Initially, there was a tendency to replace local breeds (Black-and-White, Simmental, Red Steppe, Lebedynska) with newly created breeds (Ukrainian Red-and-White dairy, Ukrainian Black-and-White dairy, Ukrainian Red dairy and Ukrainian Brown dairy). | uk_UA |
dc.language.iso | en | uk_UA |
dc.subject | dairy cattle | uk_UA |
dc.subject | breed | uk_UA |
dc.subject | mance replacement heifers | uk_UA |
dc.subject | productive and reproductive perfor | uk_UA |
dc.subject | молочна худоба | uk_UA |
dc.subject | порода | uk_UA |
dc.subject | продуктивна і репродуктивна продуктивність | uk_UA |
dc.subject | підмінних телиць | uk_UA |
dc.title | Main trends of dairy industry in Ukraine | uk_UA |
dc.title.alternative | Основні тенденції розвитку молочної галузі України | uk_UA |
dc.type | Стаття | uk_UA |
dc.identifier.udc | 636.2.034 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Main_trends.pdf | 741,16 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.