Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7776
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorBorshch, Oleksandr-
dc.contributor.authorБорщ, Олександр Олександрович-
dc.contributor.authorRuban, Serhii-
dc.contributor.authorРубан, Сергій Юрійович-
dc.contributor.authorBorshch, Oleksandr-
dc.contributor.authorБорщ, Олександр Васильович-
dc.contributor.authorMalyna, Vasily-
dc.contributor.authorМалина, Василь Вікторович-
dc.contributor.authorFedorchenko, Maksym-
dc.contributor.authorФедорченко, Максим Миколайович-
dc.contributor.authorKosior, Lesia-
dc.contributor.authorКосіор, Леся Тарасівна-
dc.contributor.authorKorol'-Bezpala, Lesya-
dc.contributor.authorКороль-Безпала, Леся Петрівна-
dc.date.accessioned2022-06-23T18:18:52Z-
dc.date.available2022-06-23T18:18:52Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationProductivity, milk composition and reasons for leaving the herds of Ukrainian local cows and their crossbreeds with brown swiss and Montbeliarde breeds during five lactations/ O. Borshch, S. Ruban, O. Borshch et al. // Rocz. Nauk. Zoot.- 2021 .-V. 48, No. 2 .- P. 205–216.uk_UA
dc.identifier.issn0137-1657-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7776-
dc.descriptionМетою даної роботи було вивчення змін продуктивності, якості молока, тривалості продуктивного довголіття, легкості отелень та причин вибракування корів української місцевої чорно-рябої (ЧР) (n=43) та червоно-рябої (ЧеР) (n=46) порід та їх помісей з швіцькою (n=28) та монтбельярдською (n=32) породами. Встановлено, що чистокровні корови ЧР переважали помісних корів ЧР з швіцькою породою на 106,46-262,60 кг у період з першої по п’яту лактацію та помісей ЧеР з монбельярдською породою на 143,89-218,39 кг. Показники вмісту жиру та білка в молоці помісних корів ЧР та швіцької за період продуктивного використання були вищими порівняно з чистопородними аналогами на 0,08-0,14% та 0,08-0,15%. Гібриди корів ЧеР з монтбельярдською переважали чистопородних аналогів за цими показниками на 0,13-0,16% і 0,20-0,22% відповідно. Після п'яти завершених лактацій помісних корів ЧР з швіцькою породою було на 9,20% більше, ніж чистокровні корови ЧР. Аналогічна ситуація спостерігалася і у випадку помісей ЧеР з монбельярдською породою, котрих лишилось у стаді на 8,48% більше, ніж чистокровних ЧеР аналогів. У помісних корів ЧР з швіцькою породою відмічено на 1,34 та 0,79% менше випадків абортів і мертвонароджень порівняно з чистопородними аналогами. Стосовно помісних корів ЧеР та монтбельярдської ці показники також переважали над чистопородними ЧеР на 0,25 та 1,01 % відповідноuk_UA
dc.description.abstractThe purpose of this work was to study changes in productivity, quality of milk, duration of productive longevity, easy calving and reasons for leaving the herd of cows of Ukrainian local Black-Spotted (UBS) (n=43) and Red-Spotted (URS) (n=46) breeds and their crossbreeds with Brown Swiss (n=28) and Montbeliarde (n=32) breeds. It was found that purebred UBS cows outnumbered crossbred UBS cows with the Brown Swiss breed by 106.46 – 262.60 kg in the period from the first to the fifth lactation and URS crossbreeds with the Montbeliarde breed by 143.89 – 218.39 kg. The indices of fat and protein content in the milk of crossbred UBS and Brown Swiss cows during the period of productive use were higher in comparison with purebred analogues by 0.08–0.14% and 0.08–0.15%. Hybrids of URS cows with Montbeliarde breed outnumbered purebred analogues of these indicators by 0.13–0.16% and 0.20–0.22%, respectively. After five completed lactations, the crossbreeds of UBS cows with the Brown Swiss breed were 9.20% more than purebred UBS counterparts. A similar situation was observed in the case of crossbreeds of URS cows with Montbeliarde breed, which for the same period was 8.48% more than purebred URS counterparts. In crossbreeds of UBS cows with the Brown Swiss breed, 1.34 and 0.79% fewer cases of abortion and stillbirth compared with purebred counterparts were observed. With regard to crossbred URS and Montbeliarde cows, these indicators also showed an advantage over purebred URS animals by 0.25 and 1.01%, respectively. With regard to cases of assistance during calving, the crossover of UBS breed with Brown Swiss during the five completed lactations was lower by 1.67%, and the crossbreed of URS breed with Montbeliarde by 2.43% compared to purebred analogues.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherInstytut Zootechniki PIBuk_UA
dc.subjectcowsuk_UA
dc.subjectcrossbreedinguk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectduration of productive useuk_UA
dc.subjectbrown swiss and Montbeliarde breedsuk_UA
dc.subjectкоровиuk_UA
dc.subjectсхрещуванняuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectтривалість продуктивного використанняuk_UA
dc.subjectшвіцька та монтбельярдська породиuk_UA
dc.titleProductivity, milk composition and reasons for leaving the herds of Ukrainian local cows and their crossbreeds with brown swiss and Montbeliarde breeds during five lactationsuk_UA
dc.title.alternativeПродуктивність, молочний склад та причини вибракування корів українських місцевих порід та їхніх помісей із швіцькою та монбельярдською породами протягом п’яти лактаційuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.2.034.082.2uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Produktyvnist_molochnyi.pdf240,92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.