Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7343
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Димань, Тетяна Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Dyman, Tatyana | - |
dc.contributor.author | Гриневич, Наталія Євгеніївна | - |
dc.contributor.author | Grynevych, Nataliia | - |
dc.contributor.author | Мазур, Тетяна Григорівна | - |
dc.contributor.author | Mazur, Tetyana | - |
dc.date.accessioned | 2022-04-26T08:39:45Z | - |
dc.date.available | 2022-04-26T08:39:45Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Димань Т. Безпека харчових гідробіонтів: підручник / Т. Димань, Н. Гриневич, Т. Мазур; за наук. ред. Т. Димань. – Київ: ВЦ «Академія», 2022. – 256 с.(Серія «Альма-матер») | uk_UA |
dc.identifier.isbn | 978-966-580-310-2 | - |
dc.identifier.issn | 978-966-580-648-6 | - |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7343 | - |
dc.description | The textbook provides general information on the nutritional value of food aquatic organisms (marine and freshwater organisms). The main groups of pollutants, the presence of which negatively affects the safety and quality of edible water bodies, are considered in detail. Toxic and hygienic characteristics of contaminants, factors of their accumulation in aquatic organisms, impact on the human health and measures to reduce their content in food staff of aquatic origin are presented. The book is addressed to students of higher education institutions. It will be useful for teachers, professionals in the food industry, fisheries, aquaculture. | uk_UA |
dc.description.abstract | У підручнику наведено загальні відомості про поживну цінність харчових гідробіонтів (морських і прісноводних організмів). Детально розглянуто основні групи забруднювальних речовин, присутність яких негативно позначається на безпечності і якості їстівних водних об’єктів. Представлено токсико-гігієнічні характеристики контамінантів, чинники їх накопичення в гідробіонтах, вплив на організм людини та заходи щодо зменшення їх умісту в харчовій продукції водного походження. Адресований студентам закладів вищої освіти. Прислужиться викладачам, працівникам харчової промисловості, рибного господарства, суб’єктів аквакультури. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | ВЦ «Академія» | uk_UA |
dc.subject | гідробіонти | uk_UA |
dc.subject | харчова цінність | uk_UA |
dc.subject | токсини | uk_UA |
dc.subject | забруднення | uk_UA |
dc.subject | трансгенні технології | uk_UA |
dc.subject | aquatic organisms | uk_UA |
dc.subject | nutritional value | uk_UA |
dc.subject | toxins | uk_UA |
dc.subject | pollution | uk_UA |
dc.subject | transgenic technologies | uk_UA |
dc.title | Безпека харчових гідробіонтів | uk_UA |
dc.title.alternative | Food safety of aquatic organisms | uk_UA |
dc.type | Книга | uk_UA |
dc.identifier.udc | 613.2.(075.8) | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Навчальні видання |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Bezpeka_kharchovykh.pdf | 1,51 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.