Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7228
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНищеменко, Николай Прокопович-
dc.contributor.authorNischemenko, Nicola-
dc.contributor.authorСтовбецкая, Людмила Степановна-
dc.contributor.authorStovbetska, Luydmila-
dc.date.accessioned2022-02-07T07:18:26Z-
dc.date.available2022-02-07T07:18:26Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationНищеменко Н.П. Влияние комплекса аминокислот и витамина Е на некоторые гематологические показатели и яйценоскость перепелок японской породы / Н. П. Нищеменко, Л. С. Стовбецкая // Zooveterinaria .- 2015 .- №3(88) .- С. 37-39.uk_UA
dc.identifier.issn2091-5543-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7228-
dc.descriptionThe article represents the results o f application and in fluence o f amino acids complex and vitamin E on haema tological parameters o f blood and laying ability o f quails. Inadequate level o f amino acids and vitamin E supply to a poultry organism leads to distortion o f blood formation processes, metabolism, delay o f growth and laying ability decrease. Because blood system changes is impartial evidence, characterizing state o f animal organism, during the experiment we conducted quail blood test and found that the addi tion of amino acids complex and vitamin E to the basic quail diet has a positive effect on hematological indicators. It was also proved that addition of lysine, methionine, threonine and vitamin E to the main diet promotes increase o f poultry egg productivity.uk_UA
dc.description.abstractУ статті відображено результати застосування комплексу амінокислот та вітаміну Е, а також їх вплив на гематологічні показники крові і несучість перепілок. Оскільки зміни в системі крові є об'єктивним показником, який характеризує фізіологічний стан організму тварин, то нами за період експерименту були вивчені морфологічні показники крові перепілок та встановлено, що додавання комплексу амінокислот та вітаміну Е до основного раціону має позитивний вплив на окремі гематологічні показники крові. Встановлено, що додавання незамінних амінокислот, лізину, метіоніну, треоніну та вітаміну Е до основного раціону сприяє ефективному підвищенню яєчної продуктивності перепілок.uk_UA
dc.language.isoruuk_UA
dc.subjectеритроцитиuk_UA
dc.subjectтромбоцитиuk_UA
dc.subjectлейкоцитиuk_UA
dc.subjectперепілкиuk_UA
dc.subjectнесучістьuk_UA
dc.subjectлізинuk_UA
dc.subjectметіонінuk_UA
dc.subjectтреонінuk_UA
dc.subjectвітамін Еuk_UA
dc.subjectэритроцитыuk_UA
dc.subjectлейкоцитыuk_UA
dc.subjectтромбоцитыuk_UA
dc.subjectперепёлкиuk_UA
dc.subjectяйценоскостьuk_UA
dc.subjectлизинuk_UA
dc.subjectметионинuk_UA
dc.subjectтреонинuk_UA
dc.subjectвитамин Еuk_UA
dc.subjecterythrocytesuk_UA
dc.subjectleukocytesuk_UA
dc.subjectplateletsuk_UA
dc.subjectquailsuk_UA
dc.subjectlaying abilityuk_UA
dc.subjectlysineuk_UA
dc.subjectmethionineuk_UA
dc.subjectthreonineuk_UA
dc.subjectvitamin Euk_UA
dc.titleВлияние комплекса аминокислот и витамина Е на некоторые гематологические показатели и яйценоскость перепелок японской породыuk_UA
dc.title.alternativeВплив комплексу амінокислот та вітаміну Е на деякі гематологічні показники та несучість перепілок японської породиuk_UA
dc.title.alternativeInfluence of a complex of amino acids and vitamin E on some hematological parameters and egg production of Japanese quailsuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.6.087.74:612.1uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vlyianye_kompleksa.pdf1,12 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.