Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7228
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Нищеменко, Николай Прокопович | - |
dc.contributor.author | Nischemenko, Nicola | - |
dc.contributor.author | Стовбецкая, Людмила Степановна | - |
dc.contributor.author | Stovbetska, Luydmila | - |
dc.date.accessioned | 2022-02-07T07:18:26Z | - |
dc.date.available | 2022-02-07T07:18:26Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.citation | Нищеменко Н.П. Влияние комплекса аминокислот и витамина Е на некоторые гематологические показатели и яйценоскость перепелок японской породы / Н. П. Нищеменко, Л. С. Стовбецкая // Zooveterinaria .- 2015 .- №3(88) .- С. 37-39. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2091-5543 | - |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/7228 | - |
dc.description | The article represents the results o f application and in fluence o f amino acids complex and vitamin E on haema tological parameters o f blood and laying ability o f quails. Inadequate level o f amino acids and vitamin E supply to a poultry organism leads to distortion o f blood formation processes, metabolism, delay o f growth and laying ability decrease. Because blood system changes is impartial evidence, characterizing state o f animal organism, during the experiment we conducted quail blood test and found that the addi tion of amino acids complex and vitamin E to the basic quail diet has a positive effect on hematological indicators. It was also proved that addition of lysine, methionine, threonine and vitamin E to the main diet promotes increase o f poultry egg productivity. | uk_UA |
dc.description.abstract | У статті відображено результати застосування комплексу амінокислот та вітаміну Е, а також їх вплив на гематологічні показники крові і несучість перепілок. Оскільки зміни в системі крові є об'єктивним показником, який характеризує фізіологічний стан організму тварин, то нами за період експерименту були вивчені морфологічні показники крові перепілок та встановлено, що додавання комплексу амінокислот та вітаміну Е до основного раціону має позитивний вплив на окремі гематологічні показники крові. Встановлено, що додавання незамінних амінокислот, лізину, метіоніну, треоніну та вітаміну Е до основного раціону сприяє ефективному підвищенню яєчної продуктивності перепілок. | uk_UA |
dc.language.iso | ru | uk_UA |
dc.subject | еритроцити | uk_UA |
dc.subject | тромбоцити | uk_UA |
dc.subject | лейкоцити | uk_UA |
dc.subject | перепілки | uk_UA |
dc.subject | несучість | uk_UA |
dc.subject | лізин | uk_UA |
dc.subject | метіонін | uk_UA |
dc.subject | треонін | uk_UA |
dc.subject | вітамін Е | uk_UA |
dc.subject | эритроциты | uk_UA |
dc.subject | лейкоциты | uk_UA |
dc.subject | тромбоциты | uk_UA |
dc.subject | перепёлки | uk_UA |
dc.subject | яйценоскость | uk_UA |
dc.subject | лизин | uk_UA |
dc.subject | метионин | uk_UA |
dc.subject | треонин | uk_UA |
dc.subject | витамин Е | uk_UA |
dc.subject | erythrocytes | uk_UA |
dc.subject | leukocytes | uk_UA |
dc.subject | platelets | uk_UA |
dc.subject | quails | uk_UA |
dc.subject | laying ability | uk_UA |
dc.subject | lysine | uk_UA |
dc.subject | methionine | uk_UA |
dc.subject | threonine | uk_UA |
dc.subject | vitamin E | uk_UA |
dc.title | Влияние комплекса аминокислот и витамина Е на некоторые гематологические показатели и яйценоскость перепелок японской породы | uk_UA |
dc.title.alternative | Вплив комплексу амінокислот та вітаміну Е на деякі гематологічні показники та несучість перепілок японської породи | uk_UA |
dc.title.alternative | Influence of a complex of amino acids and vitamin E on some hematological parameters and egg production of Japanese quails | uk_UA |
dc.type | Стаття | uk_UA |
dc.identifier.udc | 636.6.087.74:612.1 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Vlyianye_kompleksa.pdf | 1,12 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.