Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6598
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Svitlana-
dc.contributor.authorЦехмістренко, Світлана Іванівна-
dc.contributor.authorBityutskii, Volodymyr-
dc.contributor.authorБітюцький, Володимир Семенович-
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Оksana-
dc.contributor.authorЦехмістренко, Оксана Сергіївна-
dc.date.accessioned2021-08-26T07:16:14Z-
dc.date.available2021-08-26T07:16:14Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationTsekhmistrenko S. Factors Affecting «Green» Nanoparticle Synthesis / S. Tsekhmistrenko, V. Bityutsky, O. Tsekhmistrenko // Proceedings of the IIІ International Conference on European Dimensions of Sustainable Development (June 11, 2021. Kyiv, Ukraine) .– K.: NUFT, 2021. – Р. 62-63.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6598-
dc.descriptionСинтез наночастинок металів рослинами є відносно дешевим, надійним, екологічно чистим та входить до групи методів «зеленого» синтезу. Рослинна сировина є оптимальною для «зеленого» синтезу наночастинок для застосування у різних галузях. Відновлення іонів металів з утворенням наночастинок обумовлене низкою факторів, зокрема природою рослинного екстракту, реакцією середовища, температурою, тривалістю реакції, концентрацією й електрохімічним потенціалом іона металу. Вивчення особливостей синтезу наночастинок металів із рослинної сировини та їх конкретних властивостей забезпечить широке застосування у біології, медицині, сільському господарстві, а також у харчовій промисловості. Все це в комплексі сприятиме покращенню здоров’я людей, тривалості та якості життя.uk_UA
dc.description.abstractThe synthesis of metal nanoparticles by plants is relatively cheap, reliable, environmentally friendly and belongs to the group of methods of "green" synthesis. Vegetable raw materials are optimal for "green" synthesis of nanoparticles for use in various fields. The reduction of metal ions with the formation of nanoparticles is due to a number of factors, including the nature of the plant extract, the reaction medium, temperature, reaction time, concentration and electrochemical potential of the metal ion. The study of the peculiarities of the synthesis of metal nanoparticles from vegetable raw materials and their specific properties will provide wide application in biology, medicine, agriculture, as well as in the food industry. All this together will help to improve people's health, life expectancy and quality of life.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherНУХТuk_UA
dc.subject"Green" synthesisuk_UA
dc.subjectnanoparticlesuk_UA
dc.subjectpHuk_UA
dc.subjecttemperatureuk_UA
dc.subjectmetal ionsuk_UA
dc.subject«зелений» синтезuk_UA
dc.subjectнаночастинкиuk_UA
dc.subjectреакція середовищаuk_UA
dc.subjectтемператураuk_UA
dc.subjectіони металівuk_UA
dc.subject«зеленый» синтезuk_UA
dc.subjectнаночастицыuk_UA
dc.subjectионы металловuk_UA
dc.titleFactors Affecting «Green» Nanoparticle Synthesisuk_UA
dc.title.alternativeФактори, що впливають на «зелений» синтез наночастинокuk_UA
dc.title.alternativeФакторы, влияющие на «зеленый» синтез наночастицuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc602.4:577.3:636:612.015uk_UA
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Factors_ Affecting.pdf692,69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.