Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6488
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТишківська, Наталія Василівна-
dc.contributor.authorTishkіvska, Natalii-
dc.contributor.authorЧуб, Олександр Васильович-
dc.contributor.authorChub, Oleksandr-
dc.contributor.authorТишківський, Михайло Ярославович-
dc.contributor.authorTishkivskiy, Mykhailo-
dc.date.accessioned2021-07-22T11:14:48Z-
dc.date.available2021-07-22T11:14:48Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.citationТишківська Н.В. Вплив показників вмісту рубця корів на якість незбираного молока / Н.В. Тишківська, О.В. Чуб, М.Я. Тишківський // Наук.вісник вет. медицини: зб-к наук. праць. - Біла Церква: БНАУ, 2011. - Вип. 8(87). - С.163-166.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6488-
dc.descriptionDependence of indexes of quality of full-milk is studied on the ration of feeding of milch cows, from formation of volatile fat acids and between’s by separate acids in maintenance of scar. An increase of adiposeness of milk is to 4,48±0,1 % on a group, it is related to the amount of kzhk in maintenance of scar (130–145 mmol/l) and concentration of vinegar (52,4±1,85 % ) and oily (23,7±1,7) acids, that above all things, utillized a suckling gland for the synthesis of fatty components. Growth of mass particle of fat in a full-milk is related also to the term of lactation of cows, as at the end of lactation жирномолочний composition of milk grows, that it is related to the conduct of secretory cages which take part in formation of milk. Content of albumen in milk of experimental cows answers a base norm (3,06±0,07 %), the predecessor of which is pimeson acid (23,9±0,4 %) of content of scar.uk_UA
dc.description.abstractВивчено залежність показників якості незбираного молока від раціону годівлі дійних корів, утворення коротколанцюгових жирних кислот та співвідношення між окремими кислотами у вмісті рубця. Збільшення жирності молока до 4,48±0,10 % по групі пов’язано з кількістю КЖК у вмісті рубця (130–145 ммоль/л) та концентрацією оцтової (52,4± 1,85 %) і масляної (23,7±1,7) кислот, що використовується молочною залозою для синтезу жирових компонентів. Зростання масової частки жиру в незбираному молоці пов’язано також із терміном лактації корів, оскільки наприкінці лактації жирномолочний склад молока зростає, що пов’язано з поведінкою секреторних клітин, які беруть участь в утворенні молока. Уміст білка у молоці дослідних корів відповідає базисній нормі (3,06±0,07 %), попередником якого є пропіонова кислота (23,9±0,4 %) умісту рубця. Изучена зависимость показателей качества цельного молока от рациона кормления дойных коров, образования короткоцепочных жирных кислот и соотношения между отдельными кислотами в содержании рубца. Увеличение жирности молока до 4,48±0,1 % по группе связано с количеством КЖК в содержании рубца (130–145 ммоль/л) и концентрацией уксусной (52,4±1,85 %) и масляной (23,7±1,7) кислот, что, в первую очередь, используются молочной железой для синтеза жировых компонентов. Рост массового количества жира в цельном молоке связан также со сроком лактации коров, поскольку в конце лактации жирномолочний состав молока растет, что связано с поведением секреторных клеток, которые принимают участие в образовании молока. Содержимое белка в молоке опытных коров отвечает базисной норме (3,06±0,07 %), предшественником которого является пропионовая кислота (23,9±0,4 %) содержимого рубца.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectбілок молокаuk_UA
dc.subjectмасляна кислотиuk_UA
dc.subjectжир молокаuk_UA
dc.subjectкоротколанцюгові жирні кислотиuk_UA
dc.subjectвміст рубцяuk_UA
dc.subjectоцтоваuk_UA
dc.subjectпропіоноваuk_UA
dc.subjectбелок молокаuk_UA
dc.subjectкороткоцепочные жирные кислоты,uk_UA
dc.subjectсодержание рубцаuk_UA
dc.subjectоцтоваяuk_UA
dc.subjectпропионовая и масляная кислотыuk_UA
dc.subjectalbumen of milkuk_UA
dc.subjectpropionic and oily acidsuk_UA
dc.subjectfat of milkuk_UA
dc.subjectvolatile fat acidsuk_UA
dc.subjectso-holding of scaruk_UA
dc.subjectoctovayauk_UA
dc.titleВплив показників вмісту рубця корів на якість незбираного молокаuk_UA
dc.title.alternativeВлияние показателей содержимого рубца коров на качество цельного молокаuk_UA
dc.title.alternativeInfluence of indexes of maintenance of scar of cows is on quality full-milkuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc619:616.074:614.31:636.2uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vplyv_pokaznykiv_vmistu.pdf465,07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.