Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/642
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМарченко, Алла Борисівна-
dc.contributor.authorMarchenko, Alla-
dc.contributor.authorМиколаєвський, Віктор Павлович-
dc.contributor.authorNikolaevsky, Victor-
dc.contributor.authorСергієнко, Валентина Григорівна-
dc.contributor.authorSergienko, Valentinа-
dc.date.accessioned2018-04-19T07:17:50Z-
dc.date.available2018-04-19T07:17:50Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/642-
dc.descriptionМиколаєвський В. П. Мікрофлора ураженого насіння Сої / В. П. Миколаєвський, В. Г. Сергієнко, А. Б. Марченко // Агробіологія. - Біла Церква : БНАУ, 2013. - Вип. 10. - С. 38-42.uk_UA
dc.description.abstractПроведено фітопатологічний аналіз насіння сої різних сортів. Встановлено, що мікрофлора насіння представлена грибами, бактеріями та змішаною інфекцією. Загальна зараженість насіння сої фітопатогенами становила 10,5–18,0 % залежно від сорту. Серед виявленої мікрофлори на насінні домінували гриби. На їх частку припадало 61,1–90,5 % від загальної кількості ураженого насіння. Частка змішаної інфекції становила 4,8–36,7 %. Ураження бактеріальною інфекцією було незначним і відмічали його лише на сорті Аннушка. Серед грибної флори на насінні сої найбільшу частоту ізоляції мали гриби роду Alternaria Nees – 49,1–52,6 %, дещо менше поширення мали гриби роду Fusarium Lk. – 15,8–19,1 % від загальної кількості грибів. Серед інших відмічали гриби порядку Micelia sterilia та гриби родів Ascochyta Lib., Botrytis Mich., Verticillium Nees, Acremonium Lk., Gliocladium Cda, Penicillium Link. Проведен фитопатологический анализ семян сои разных сортов. Установлено, что микрофлора семян представлена грибами, бактериями и смешанной инфекцией. Общая зараженность семян сои фитопатогеном представляла 10,5-18,0 % в зависимости от сорта. Среди выявленной микрофлоры на семенах доминировали грибы, на них приходилось от 61,1 до 90,5 % от общего количества пораженных семян. Часть смешанной инфекции представляла 4,8–36,7 %. Поражение бактериальной инфекцией было незначительным и отмечали его лишь на сорте Аннушка. Среди грибной флоры семян сои наибольшую частоту изоляции имели грибы рода Alternaria Nees – 49,1–52,6 %, меньшее распространение имели грибы рода Fusarium Lk. – 15,8–19,1 % от общего количества грибов. Среди других отмечали грибы порядка Micelia sterilia и грибы родов Ascochyta Lib., Botrytis Mich., Verticillium Nees, Acremonium Lk., Gliocladium Cda, Penicillium Link. The phytopathological analysis of seed of soy of different sorts is conducted. It is set that the microflora of seed is presented by mushrooms, bacteria and mixed infection. The general infection of seed of soy presented 10,5-18,0 % phytopathogenes depending on a sort. Among the educed microflora mushrooms prevailed on seed. On their fate was from 61,1 % to 90,5 % from the general amount of the staggered seed. Part of the mixed infection presented 4,8–36,7 %. A defeat a bacillosis was insignificant and marked him only on a sort Annushka. Among the mushroom flora of seed of soy the mushrooms of sort of Alternaria Nees had most frequency of isolation - 49,1–52,6 %, something the mushrooms of sort of Fusarium Lk had less distribution – 15,8-19,1 % from the general amount of mushrooms. Among other marked the mushrooms of order of Micelia of sterilia and mushrooms dressed Ascochyta Lib., Botrytis Mich., Verticillium Nees, Acremonium Lk., Gliocladium Cda, Penicillium Lin.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectсоя, насіння, аналіз, мікрофлораuk_UA
dc.subjectсоя, семена, анализ, миклофлораuk_UA
dc.subjectsoy, seed, analysis, microflora.uk_UA
dc.titleМікрофлора ураженого насіння соїuk_UA
dc.title.alternativeМикрофлора пораженных семян соиuk_UA
dc.title.alternativeMicroflora of seed of soyuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc632.3/.4:635.655uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
soy.pdf275,35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.