Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6409
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНіщеменко, Микола Прокопович-
dc.contributor.authorNischemenko, Nicola-
dc.contributor.authorСаморай, Микола Миколайович-
dc.contributor.authorSamoray, Nicola-
dc.contributor.authorПрокопішина, Тетяна Борисівна-
dc.contributor.authorProkopishuna, Tetiana-
dc.contributor.authorПорошинська, Оксана Андріївна-
dc.contributor.authorPoroshinska, Oksana-
dc.date.accessioned2021-07-09T07:45:04Z-
dc.date.available2021-07-09T07:45:04Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationДинаміка зміни активності травних ферментів перепелів залежно від віку / М.П. Ніщеменко, М.М. Саморай, Т.Б. Прокопішина, О.А. Порошинська // Наук.вісник вет. медицини: зб-к наук. праць. - Біла Церква: БНАУ, 2013. - Вип.12(107). - С.45-48.uk_UA
dc.identifier.issn2310-4902-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6409-
dc.descriptionThe article presents data on age-related changes in the activity of enzymes in the digestive organs of quails. It is noted that with age activity of proteolytic, lipolytic and amylolytic enzymes of chyme, duodenal mucosa quail intestine and pancreas increases, and the highest activity is established at the age of 55 days. The activity of pancreatic pancreatic tissue enzymes was higher on the 55th day of the study, compared with 10 days of age, which may be due to the peculiarity of the functioning of the pancreas and increased synthesis of the enzymes. There is an adaptation of the intestine and pancreas to the increasing load on the body in connection with the beginning of egg productivity. Thus, the functional state of the duodenum and pancreas is directly related to the overall metabolism of the body, which determines the intensity of growth and development of quails.uk_UA
dc.description.abstractУ статті наведені дані про вікові зміни активності ферментів органів травлення перепелів. Відмічено, що з віком активність протеолітичних, ліполітичних і амілолітичних ферментів хімусу, слизової оболонки дванадцятипалої кишки та підшлункової залози перепелів зростає, і найвища активність встановлена у віці 55 діб. Активність ферментів тканини підшлункової залози перепелів була вищою на 55-ту добу досліджень, порівняно з 10-добовим віком, що, можливо, зумовлено особливістю функціонування підшлункової залози та підвищеним синтезом самих ферментів. Відбувається адаптація діяльності кишечнику та підшлункової залози до зростаючого навантаження на організм у зв’язку з початком яєчної продуктивності. Отже, функціональний стан дванадцятипалої кишки та підшлункової залози має прямий зв’язок із загальним метаболізмом організму, що зумовлює інтенсивність росту та розвитку перепелів. В статье отображены данные о возрастных изменениях активности ферментов органов пищеварения перепелов. Установлено, что с возрастом активность протеолитических, липолитических, амилолитических ферментов химуса, слизистой оболочки двенадцатиперстной кишки и поджелудочной железы перепелов возрастает. Самая высокая активность установлена в возрасте 55 дней. Активность ферментов ткани поджелудочной железы перепелов была больше на 55-й день исследований, по сравнению с 10-дневным возрастом птицы, что может быть связано с особенностью функционирования поджелудочной железы и возрастанием синтеза самих ферментов, то есть происходит адаптация деятельности кишечника и поджелудочной железы к возрастающей нагрузке на организм в связи с началом яичной продуктивности.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectперепелаuk_UA
dc.subjectпротеолітична та амілолітична активністьuk_UA
dc.subjectдванадцятипала кишкаuk_UA
dc.subjectпідшлункова залозаuk_UA
dc.subjectтравні ферментиuk_UA
dc.subjectліполітичнаuk_UA
dc.subjectпищеварительные ферментыuk_UA
dc.subjectамилолитическая активностьuk_UA
dc.subjectдвенадцатиперстная кишкаuk_UA
dc.subjectподжелудочная железаuk_UA
dc.subjectquailuk_UA
dc.subjectproteolytic and amylolytic activityuk_UA
dc.subjectduodenumuk_UA
dc.subjectpancreasuk_UA
dc.subjectdigestive enzymesuk_UA
dc.subjectlipolyticuk_UA
dc.titleДинаміка зміни активності травних ферментів перепелів залежно від вікуuk_UA
dc.title.alternativeThe dynamics of changes in the activity of digestive enzymes of quails depending on ageuk_UA
dc.title.alternativeДинамика изменений активности пищеварительных ферментов перепелов в зависимости от возрастаuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.6.087.74:612.3uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dynamika_zminy_aktyvnosti.pdf277,24 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.