Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6397
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТишківська, Наталія Василівна-
dc.contributor.authorTishkіvska, Natalii-
dc.date.accessioned2021-07-07T12:23:41Z-
dc.date.available2021-07-07T12:23:41Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationТишківська Н.В. Вплив кількості соматичних клітин у молоці корів на показники його білкового складу / Н.В. Тишківська // Наук.вісник вет. медицини: зб-к наук. праць. - Біла Церква: БНАУ, 2014. - Вип.14(114). - С. 24-28.uk_UA
dc.identifier.issn2310-4902-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6397-
dc.descriptionThe article highlights the results of determining some biochemical parameters of raw whole milk obtained from healthy cows, and with the development of subclinical mastitis. In 20% of the studied milk samples, the number of somatic cells was more than 1500 thousand / cm3 , which exceeded the maximum allowable rate regulated by the state standard. In 10%, the number of somatic cells ranged from 583 to 600 thousand / cm3 that meets the requirements for first grade milk; in 70% - from 90 to 360 thousand / cm3 , which is typical for milk of extra and higher grades. During development inflammatory process in the milk of cows increases the amount of sialic acid, which is associated with changes in the structure of proteins, the amount of immunoglobulins increases as a result of the body's protective reaction. The mass fraction of total proteins is probably not changes due to whey proteins.uk_UA
dc.description.abstractУ статті висвітлено результати визначення деяких біохімічних показників сирого незбираного молока, отриманого від здорових корів, та за розвитку субклінічного маститу. У 20 % досліджених проб молока кількість соматичних клітин була більше 1500 тис./см3 , що перевищувало максимально допустимий показник, регламентований державним стандартом. У 10 % кількість соматичних клітин коливалася в межах 583–600 тис./см3 , що відповідає вимогам для молока першого ґатунку; у 70 % – від 90 до 360 тис/см3 , що характерно для молока екстра та вищого ґатунків. За розвитку запального процесу в молоці корів збільшується кількість сіалових кислот, що пов’язано зі змінами у структурі білків, зростає кількість імуноглобулінів, як наслідок захисної реакції організму. Масова частка загальних білків вірогідно не змінюється за рахунок сироваткових білків. В статье отражены результаты изучения некоторых биохимических показателей сырого цельного молока, полученного от здоровых коров и при развитии субклинического мастита. Увеличение количества клеток отмечали в 20 % исследованных образцов (более 1500 тыс./см3 ). У 10 % количество соматических клеток колебалась в пределах 583–600 тыс./см3 , что соответствует требованиям для молока первого сорта; у 70 % – от 90 до 360 тыс/см3 , что характерно для молока “экстра” и высшего сортов. При увеличении количества соматических клеток в молоке отмечали рост иммуноглобулинов и уменьшение количества сиаловой кислоты, массовая доля общих белков достоверно не изменялась.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectсоматичні клітиниuk_UA
dc.subjectімуноглобуліниuk_UA
dc.subjectсіалові кислотиuk_UA
dc.subjectзагальний білокuk_UA
dc.subjectсоматические клеткиuk_UA
dc.subjectиммуноглобулиныuk_UA
dc.subjectсиаловые кислотыuk_UA
dc.subjectобщий белокuk_UA
dc.subjectsomatic cellsuk_UA
dc.subjectimmunoglobulinsuk_UA
dc.subjectsialic aciduk_UA
dc.subjecttotal proteinuk_UA
dc.titleВплив кількості соматичних клітин у молоці корів на показники його білкового складуuk_UA
dc.title.alternativeВлияние количества соматических клеток молока коров на показатели его белкового составаuk_UA
dc.title.alternativeThe influence of the number of somatic cells in the milk of cows on the indicators of its protein compositionuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc619:614.31:637.12uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vplyv_kil'kosti_somatychnyh.pdf305,45 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.