Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6123
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМалинка, Леся Вікторівна-
dc.contributor.authorMalynka, Lesya-
dc.contributor.authorШишкіна, Катерина Іванівна-
dc.contributor.authorShyshkina, Kateryna-
dc.contributor.authorДідур, Ігор Миколайович-
dc.contributor.authorDidur, Ihor-
dc.contributor.authorЄзерковська, Людмила Вікторівна-
dc.contributor.authorEzerkovsyka, Lydmula-
dc.contributor.authorКарпук, Леся Михайлівна-
dc.contributor.authorKarpuk, Lesya-
dc.contributor.authorКараульна, Віталіна Миколаївна-
dc.contributor.authorKaraulyna, Vitalina-
dc.contributor.authorПавліченко, Андрій Андрійович-
dc.contributor.authorPavlichenko, Andriy-
dc.contributor.authorКозак, Леонід Андрійович-
dc.contributor.authorKozak, Leonid-
dc.date.accessioned2021-05-28T09:52:35Z-
dc.date.available2021-05-28T09:52:35Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationСтан та виробництво органічної продукції в Україні. Вирощування гречки за застосування біопрепаратів. / Л.В. Малинка, К.І. Шишкіна, І.М. Дідур та ін. // Агробіологія: збірник наукових праць. - Біла Церква: БНАУ, 2020. - № 2. - С. 90–97. doi: 10.33245/2310-9270-2020-161-2-90-97uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/6123-
dc.descriptionRecently, irrational land use and farming that that does not take into account the need to restore soil cover has led to soil degradation and reduced fertility, changes in water, physical and agrochemical properties as well as in biological activity of the soil. Introducing organic farming is the way to solve environmental problems. The concept of sustainable development of agricultural production provides a combination of environmental protection, economic growth and social development and organic production is a practical solutionthat allows to obtain high quality food as an important component of food security. The purpose of research is to study the state of organic production in the world, its development in Ukraine, to identify constraints on the development of organic production, to identify its problem issues. The study was conducted in 2018–2019 in the research fi eld of the Training Production Center (TPC) of Bila Tserkva National Agrarian University (BNAU). The introduction of organic production has a number of advantages over the traditional one, including environmental, economic and social aspects. Economic advantages imply increased profi ts and competitiveness. Environmental benefi ts contribute to the preservation of the environment. Social benefi ts are based on providing the market with high-quality useful safe products. Applying the technology with the use of auxiliary products in organic production indicates an increase in buckwheat yield by 1.88 t/ha compared to the control plots.uk_UA
dc.description.abstractОстаннім часом нераціональне землекористування і ведення сільського господарства без урахування необхідності відновлення грунтового покриву спричинило деградацію та зниження родючості грунтів, зміну їх водно-фізичних, агрохімічних властивостей, біологічної активності грунту. Одним зі способів вирішення екологічних проблем є запровадження органічного землеробства. Концепція сталого розвитку аграрного виробництва передбачає поєднання захисту довкілля, економічного зростання й соціального розвитку, саме виробництво органічної продукції є практичною реалізацією, що дасть змогу отримати високу якість продовольства як важливої складової продовольчої безпеки. Метою дослідження є вивчення стану органічного виробництва у світі, його розвиток в Україні, виявлення стримуючих чинників розвитку виробництва органічних продуктів, виділення проблемних аспектів. Дослідження проведено у 2018–2019 рр. на дослідному полі Навчального виробничого центру (НВЦ) Білоцерківського національного аграрного університету (БНАУ). Запровадження органічного виробництва має ряд переваг, порівнюючи з традиційним, зокрема екологічні, економічні і соціальні аспекти. Економічні обумовлюють зростання прибутку та підвищення конкурентоздатності. Екологічні переваги сприяють збереженню навколишнього середовища. Соціальні переваги базуються на забезпеченні ринку якісною та корисною продукцією, що є безпечною. Застосування технології з використанням допоміжних продуктів в органічному виробництві свідчить про підвищення врожайності гречки на 1,88 т/га, порівнюючи з контрольними ділянками.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectорганічне виробництвоuk_UA
dc.subjectorganic productionuk_UA
dc.subjectнапрями сертифікаціїuk_UA
dc.subjectdirections of certifi cationuk_UA
dc.subjectобсяги виробництваuk_UA
dc.subjectproduction volumesuk_UA
dc.subjectзабруднення навколишнього середовищаuk_UA
dc.subjectenvironmental pollutionuk_UA
dc.subjectорганічна продукціяuk_UA
dc.subjectorganic productsuk_UA
dc.subjectгречкаuk_UA
dc.subjectbuckwheatuk_UA
dc.subjectдопоміжні продуктиuk_UA
dc.subjectauxiliary productuk_UA
dc.titleСтан та виробництво органічної продукції в Україні. Вирощування гречки за застосування біопрепаратівuk_UA
dc.title.alternativeOrganic products condition and production in Ukraine. Growing buckwheat with the use of biopreparationsuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc631.95uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
stan_ta_vyrobnycztvo.pdf662,8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.