Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5896
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛозінська, Тетяна Павлівна-
dc.contributor.authorLozinska, Tetiana-
dc.date.accessioned2021-03-16T09:24:02Z-
dc.date.available2021-03-16T09:24:02Z-
dc.date.issued2011-05-24-
dc.identifier.citationЛозінська Т. П. Адаптивний потенціал сучасного сортименту пшениці м'якої ярої та використання його в селекції: автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.05 / Т. П. Лозінська ; НААН України, Ін-т рослинництва ім. В.Я. Юр'єва. — Харків, 2011. — 20 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5896-
dc.descriptionestablished peculiarities of producing process and adaptivity in modern varieties of spring bread wheat have provided singling out of the initial material for adaptivity and productivity breeding. The developed bilotserkivskyi index of the ratio of seed weight per ear to the length of second capper internode with a positive correlation with traits of productivity permints to differentiate genotypes on a level of producing process and single out a productive breeding material. The model for spring bread wheat cultivar has been developed for the conditions of the right-bank of the Forest-Steppe of Ukraine. Application stage: a new breeding material developed for short stem productive ability and high productivity has been utilized in spring bread wheat breeding program in Myronivskyi Institute of Wheat nd. a. V. M. Remeslo. The new cultivar of spring bread wheat Simkoda myronivska was sent to State Variety Trial in 2009.uk_UA
dc.description.abstractВстановлені закономірності продукційного процесу та адаптивності сучасних сортів пшениці м'якої ярої забезпечили виділення вихідного матеріалу для селекції на адаптивність і продуктивність. Розроблений білоцерківський селекційний індекс відношення маси зерна з колоса до довжини другого зверху міжвузля з позитивною кореляцією з ознаками продуктивності дозволяє диференціювати генотипи за рівнем продукційного процесу і виділяти продуктивний селекційний матеріал. Розроблено модель сорту пшениці м'якої ярої для умов правобережної частини Лісостепу України. Ступінь впровадження: Створений новий селекційний матеріал з короткостебловістю та високою продуктивністю використано в програмі з селекції пшениці м'якої ярої в Миронівському інституті пшениці ім. В. М. Ремесла. Створений новий сорт пшениці м'якої ярої Сімкода миронівська передано до Державного сортовипробування в 2009 році.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectпшениця м ’яка яраuk_UA
dc.subjectселекційні індексиuk_UA
dc.subjectкореляціяuk_UA
dc.subjectмінливістьuk_UA
dc.subjectуспадкуванняuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectадаптивністьuk_UA
dc.subjectміжсортові гібридиuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.titleАдаптивний потенціал сучасного сортименту пшениці м'якої ярої та використання його в селекціїuk_UA
dc.title.alternativeAdaptive potential of spring bread wheat assortement and its utilization in breedinguk_UA
dc.typeАвторефератuk_UA
dc.identifier.udc63311 «321 »:631.523.85/.526.32uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
adaptyvnyj_potencial.pdf714,61 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.