Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/536
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБогатко, Надія Михайлівна-
dc.contributor.authorBogatko, Nadiya-
dc.contributor.authorБогатко, Леонід Мечиславович-
dc.contributor.authorBogatko, Leonid-
dc.contributor.authorСалата, Володимир Зінов’євич-
dc.contributor.authorSalata, Volodymyr-
dc.contributor.authorСердюков, Ярослав Константинович-
dc.contributor.authorSerdioucov, Jaroslav-
dc.contributor.authorЩуревич, Григорій Панасович-
dc.contributor.authorSchyrevuch, Grygorii-
dc.date.accessioned2018-04-06T07:14:24Z-
dc.date.available2018-04-06T07:14:24Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.issn2518–7554 2518–1327-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/536-
dc.descriptionВетеринарно-санітарний контроль рибопродуктів у супермаркетах / Н. М. Богатко, Л. М. Богатко, В. З. Салата та ін. // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Ґжицького. - 2015. - Т. 17. - № 3(63). - С. 371 - 376.uk_UA
dc.description.abstractЗа показниками якості та безпечності барабуля сильносолена, нототенія мармурова середньосолена (виробник м. Миколаїв «Океаник-Юг»); піленгас середньосолений, сайра слабкосолена (виробник ТОВ «Водный мир», Одеська обл.); скумбрія середньосолена; ставрида сильносолена (виробник ТОВ «Аквафрост», Одеська обл.) відповідали вимогам, що встановлені нормативними документами (ДСТУ 6025:2008) та гігієнічними нормативами. За показателями качества и безопасности барабуля сильносоленая, нототения мраморная среднесоленая (производитель г. Николаев «Океаник-Юг»); пиленгас среднесоленый, сайра слабосоленая (производитель ООО «Водный мир», Одесская обл.); скумбрия среднесоленая; ставрида сильносоленая (производитель ООО «Аквафрост», Одесская обл.) отвечали требованиям, уставленным нормативными документами (ДСТУ 6025:2008) и гигиеническим нормативам. Fish foods matter very much in the feed of man and fold considerable part her food ration. In many countries of the world fish is the basic object of food industry. In our state Law of Ukraine operates «On fish, other hydrogens living resources and food products from them», that determines basic legal and organizational principles of providing of quality and safety of fish, other water living resources, food products made from them for life and health of population and prevention of negative in fluence on an environment in case of fishing-out, processing, packing and moving through the custom border of Ukraine. By the most effective method of providing of safety of food products presently the system НАССР, that is base on implementation of requirements of ДСТУ 4161−2003, sconfessed in the world, that included general principles of functioning of the system, and also requirements of Regulation of European Parliament and Advice №852/2004. The important index of fish salted are expiration dates depending on the type of packing. Striped mullet of strongly saline keep in barrels with salt solution, wooden boxes for temperatures from −4 °С to 0 °С during 9 months. Marble rockcod middle saline keep in barrels with salt solution for temperatures from −8°С to −4°С during 4 months. So-iuy mullet of middle saline keep in packages from polymeric materials under a vacuum for temperatures from −8°С to −4°С during a 35 twenty four hours. Saury of feeble saline and hardhead of middle saline is kept also in packages from polymeric materials without a vacuum for temperatures from −8°С to −4°С during a 10 twenty-four hours. The horse-mackerel of strongly saline is kept in packages from polymeric materials without a vacuum for temperatures from − 8°С to − 4°С during a 5 twenty-four hours. The least content of МАFАnМ was educed in so-iuy mullet middle saline and saury of feeble saline − 4,56·102±29,6 and 8,54·102±38,4 КUО/gr. In the products of other types of salt fish content of МАFАnМ was some thing megascopic, especially for the hardhead of middle middle saline − 4,72·103±50,67 КUО/gr and horse-mackerel of strongly saline − 3,66·103±26,4 КUО/gr. On the indexes of quality and unconcern of striped mullet strongly saline, marble rockcod middle saline (producer is Nikolaev «Okeanik-Yug»); so-iuy mullet middle saline, saury of feeble saline (producer of LTD «Water of the world», Odesa region); hardhead of middle saline; horse-mackerel of strongly saline (producer of LTD «Аkvafrost», Odesa region) answeredrequirements that is set by normative documents ДСТУ 6025: 2008 and hygienical norms. Determined organoleptic, physcal and chemical, microbiological indexes and content of toxic elements, radionuklidis, are set in fish saline, that will be realized in the supermarkets of t. Bilaya Tserkov. In fish saline of striped mullet, marbled rockcod, so-iuy mullet, saury, mackerel and jack mackerel for the indexes of quality answered requirements and norms of DSTU 6025:2008. Probed fish saline answers the regulated indexes of safety in obodience to a normative documents.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЛьвівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Ґжицькогоuk_UA
dc.subjectветеринарно-санітарний контрольuk_UA
dc.subjectрибопродуктиuk_UA
dc.subjectриба соленаuk_UA
dc.subjectорганолептикаuk_UA
dc.subjectпоказники якостіuk_UA
dc.subjectпоказники безпечностіuk_UA
dc.subjectветеринарно-санитарный контрольuk_UA
dc.subjectрыбопродуктыuk_UA
dc.subjectрыба соленаяuk_UA
dc.subjectорганолептикаuk_UA
dc.subjectпоказатели качестваuk_UA
dc.subjectпоказатели безопасностиuk_UA
dc.subjectveterinary-sanitary controluk_UA
dc.subjectfish productsuk_UA
dc.subjectfish salineuk_UA
dc.subjectorganolepticuk_UA
dc.subjectindexes of qualityuk_UA
dc.subjectindexes of safetyuk_UA
dc.titleВетеринарно-санітарний контроль рибопродуктів у супермаркетахuk_UA
dc.title.alternativeVeterinary-sanitary control of fish products in supermarketsuk_UA
dc.title.alternativeВетеринарно-санитарный контроль рыбопродуктов в супермаркетахuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc619:614.31.15:658.562.018/.4:637.56uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
veterinarno_sanitarnyy_kontrol_ryboproduktov.pdf4,24 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.