Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5248
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛомова, Неоніла Миколаївна-
dc.contributor.authorLomova, Neonila-
dc.contributor.authorМерзлов, Сергій Віталійович-
dc.contributor.authorMerzlov, Serhii-
dc.contributor.authorНаріжний, Сергій Анатолійович-
dc.contributor.authorNarizhniy, Serhiy-
dc.date.accessioned2020-11-10T18:27:44Z-
dc.date.available2020-11-10T18:27:44Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationЛомова Н.М. Спосіб виробництва стерилізованого вершкового масла з наповнювачем: патент на корисну модель № 144802, МПК А23С 15/18 (2006.01) / Н.М. Ломова, С.В. Мерзлов, С.А. Наріжний.- заявл. 25.05.20 20, опубл. 26.10.2020; бюл.№20 .- 4 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5248-
dc.descriptionField of application. The invention relates to the dairy industry, namely the technology of butter. The essence of the invention. The method of production of sterilized butter with filler is that cocoa powder and sugar are added to high-fat cream packed in tin cans with subsequent heat treatment and cooling under the optimal conditions for the formation of the necessary properties. Technical result. The addition of cocoa powder and sugar to high-fat cream improves the quality and structural and mechanical properties of sterilized butter with filler, increases its nutritional value, extends the shelf life of the finished product up to 2 years in unregulated temperatures, but not above 25 oC. THE INVENTION A method of producing sterilized butter with a filler, which involves obtaining and normalizing high-fat cream, their packaging, sterilization and cooling, characterized in that the introduction of cocoa powder and sugar into high-fat cream after normalization, cooling of high-fat cream is carried out in static conditions in two stages: the first - in an autoclave within 20 min to decrease in temperature of the heating environment of 40 ± 2 ° C; the second - in a refrigerator with a temperature of 8-10 ºC for 10 ± 0.5 hours.uk_UA
dc.description.abstractГалузь застосування. Винахід відноситься до молочної промисловості, а саме технології вершкового масла. Суть винаходу. Спосіб виробництва стерилізованого вершкового масла з наповнювачем полягає в тому, що у високожирні вершки, фасовані у жерстяні банки з послідуючим термообробленням та охолодженням за режимів, оптимальних для формування необхідних властивостей, вносять какао-порошок та цукор. Технічний результат. Внесення до високожирних вершків какао-порошку та цукру покращує якість та структурно-механічні показники стерилізованого вершкового масла з наповнювачем, підвищує його харчову цінність, подовжує термін зберігання готового продукту до 2 років в нерегульованих температурних умовах, але не вище 25 oС. ФОРМУЛА ВИНАХОДУ Спосіб виробництва стерилізованого вершкового масла з наповнювачем, що передбачає отримання та нормалізування високожирних вершків, їх фасування, стерилізацію та охолодження, який відрізняється тим, що здійснюють внесення какао-порошку і цукру у високожирні вершки після нормалізації, охолодження високожирних вершків проводять в умовах статики у два етапи: перший – в автоклаві протягом 20 хв до зниження температури нагрівного середовища 40±2 °С; другий – в холодильній камері з температурою 8-10 ºС протягом 10±0,5 год.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectмасло вершковеuk_UA
dc.subjectнаповнювачuk_UA
dc.subjectкакао-порошокuk_UA
dc.subjectструктурно-механічні показникиuk_UA
dc.subjectbutteruk_UA
dc.subjectfilleruk_UA
dc.subjectcocoa powderuk_UA
dc.subjectstructural and mechanical parametersuk_UA
dc.titleСпосіб виробництва стерилізованого вершкового масла з наповнювачемuk_UA
dc.title.alternativeA method of producing sterilized butter with a filleruk_UA
dc.typeПатентuk_UA
dc.identifier.udc637.3uk_UA
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Spos_vyrobn_sterylizov.pdf745,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.