Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5238
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Недашківський, Володимир Михайлович | - |
dc.contributor.author | Nedashkivskyi, Volodymyr | - |
dc.contributor.author | Вергеліс, Вікторія Ігорівна | - |
dc.contributor.author | Vergelis, Viktoria | - |
dc.date.accessioned | 2020-11-05T16:21:12Z | - |
dc.date.available | 2020-11-05T16:21:12Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Недашківський В. Ефективність використання часткових білкових замінників за вирощення бджолиних маток / В.Недашківський, В.Вергеліс // Тваринництво України .- 2020 .-№ 3 .- С. 45-47. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 0321-1525 | - |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5238 | - |
dc.description | The influence of defatted soy flour and soy peptone during feeding of bee families during the honey harvest on the efficiency of queen bee breeding has been established. It was found that such feeding increases the number of larvae adopted for breeding by 6.0 and 15.1%, respectively, and reared queens - by 4.5 and 24.5%. At the same time, there was an increase in rejected queen cells by 2.2% when fed low-fat soy flour and a decrease of 43.1% when using soy peptone. When fat-free soy flour was used in the feeding of bee colonies, an increase in the weight of infertile queens was observed by 1.1%, and for soy peptone - by 3.7%. | uk_UA |
dc.description.abstract | Встановлено вплив обезжиреного соєвого борошна та соєвого пептону за підгодівлі бджолиних сімей-виховательок у періодпідтримуючого медозбору на ефективність вирощування бджолиних маток. Виявлено, що така підгодівля підвищує кількість прийнятих на виховання личинок відповідно на 6,0 та 15,1 % і вирощених бджолиних маток — на 4,5 та 24,5 %. Водночас спостерігалось підвищення вибракуваних маточників на 2,2 % за підгодівлі обезжиреним соєвим борошном та зниження на 43,1 % за використання соєвого пептону. За використання в годівлі бджолиних сімей-виховательок обезжиреного сойового борошна спостерігалось підвищення маси неплідних маток на 1,1 %, а за соєвого пептону — на 3,7 %. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | бджолині сім'і | uk_UA |
dc.subject | бджолині матки | uk_UA |
dc.subject | обезжирене соєве борошно | uk_UA |
dc.subject | соєвий пептон | uk_UA |
dc.subject | вирощення | uk_UA |
dc.subject | сім'і-виховательки | uk_UA |
dc.subject | bee families | uk_UA |
dc.subject | uterus bees | uk_UA |
dc.subject | defatted soy flour | uk_UA |
dc.subject | soy peptone | uk_UA |
dc.subject | cultivation | uk_UA |
dc.subject | foster families | uk_UA |
dc.title | Ефективність використання часткових білкових замінників за вирощення бджолиних маток | uk_UA |
dc.title.alternative | The effectiveness of the use of partial protein substitutes in the cultivation of queen bees | uk_UA |
dc.type | Стаття | uk_UA |
dc.identifier.udc | 638.144/.145 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Efektyvnist_vykorystannia.pdf | 959,95 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.