Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5238
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНедашківський, Володимир Михайлович-
dc.contributor.authorNedashkivskyi, Volodymyr-
dc.contributor.authorВергеліс, Вікторія Ігорівна-
dc.contributor.authorVergelis, Viktoria-
dc.date.accessioned2020-11-05T16:21:12Z-
dc.date.available2020-11-05T16:21:12Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationНедашківський В. Ефективність використання часткових білкових замінників за вирощення бджолиних маток / В.Недашківський, В.Вергеліс // Тваринництво України .- 2020 .-№ 3 .- С. 45-47.uk_UA
dc.identifier.issn0321-1525-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5238-
dc.descriptionThe influence of defatted soy flour and soy peptone during feeding of bee families during the honey harvest on the efficiency of queen bee breeding has been established. It was found that such feeding increases the number of larvae adopted for breeding by 6.0 and 15.1%, respectively, and reared queens - by 4.5 and 24.5%. At the same time, there was an increase in rejected queen cells by 2.2% when fed low-fat soy flour and a decrease of 43.1% when using soy peptone. When fat-free soy flour was used in the feeding of bee colonies, an increase in the weight of infertile queens was observed by 1.1%, and for soy peptone - by 3.7%.uk_UA
dc.description.abstractВстановлено вплив обезжиреного соєвого борошна та соєвого пептону за підгодівлі бджолиних сімей-виховательок у періодпідтримуючого медозбору на ефективність вирощування бджолиних маток. Виявлено, що така підгодівля підвищує кількість прийнятих на виховання личинок відповідно на 6,0 та 15,1 % і вирощених бджолиних маток — на 4,5 та 24,5 %. Водночас спостерігалось підвищення вибракуваних маточників на 2,2 % за підгодівлі обезжиреним соєвим борошном та зниження на 43,1 % за використання соєвого пептону. За використання в годівлі бджолиних сімей-виховательок обезжиреного сойового борошна спостерігалось підвищення маси неплідних маток на 1,1 %, а за соєвого пептону — на 3,7 %.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectбджолині сім'іuk_UA
dc.subjectбджолині маткиuk_UA
dc.subjectобезжирене соєве борошноuk_UA
dc.subjectсоєвий пептонuk_UA
dc.subjectвирощенняuk_UA
dc.subjectсім'і-вихователькиuk_UA
dc.subjectbee familiesuk_UA
dc.subjectuterus beesuk_UA
dc.subjectdefatted soy flouruk_UA
dc.subjectsoy peptoneuk_UA
dc.subjectcultivationuk_UA
dc.subjectfoster familiesuk_UA
dc.titleЕфективність використання часткових білкових замінників за вирощення бджолиних матокuk_UA
dc.title.alternativeThe effectiveness of the use of partial protein substitutes in the cultivation of queen beesuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc638.144/.145uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Efektyvnist_vykorystannia.pdf959,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.