Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5179
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМоскаленко, Тетяна Валеріївна-
dc.contributor.authorMoskalenko, Tetiana-
dc.contributor.authorМельник, Андрій Юрійович-
dc.contributor.authorMelnyk, Andriy-
dc.date.accessioned2020-09-30T06:33:05Z-
dc.date.available2020-09-30T06:33:05Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationМоскаленко Т.В. Профілактика полівітамінної та макромінеральної недостатності у курчат-бройлерів / Т.В. Москаленко, А.Ю. Мельник // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. студентів "Актуальні проблеми ветеринарної медицини" (БНАУ, 15 квітня 2020 р.). - Біла Церква, 2020. - С.37-38.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5179-
dc.descriptionThe intensity of metabolic processes in poultry compared to other species of farm animals contributes their early maturity and high productivity. Using modern feeding technologies and optimal diets digestive system of almost all species of poultry, including broiler chickens, has the ability to quickly and efficiently digest animal proteins, thereby replenishing the body with essential vitamins and minerals. The bird is most sensitive to vitamin A deficiency due to certain features of its biosynthesis in the body. To for example, for cattle, sheep, pigs and horses 1 mg of crystalline beta-carotene is equivalent to - 476 IU or 143 mcg of vitamin A, for poultry - 1112, dogs - 536, fur animals - 277 IU [1]. However, only traces of carotene (4–5 mg / 100 ml) were found in the blood of birds. This is because to use green fodder in fodder harvesting technologies has no practical significance. Deficiency of retinol or metabolic disorders in poultry is manifested by keratoconjunctivitis, violation of growth indicators, the appearance of ataxia and a significant reduction in the body's overall resistance. At long deficiency of vitamin A at birds keratinization of a mucous membrane of respiratory tracts is noted. pathways of the stomach and intestines, which is a contributing factor to the development of pneumonia and organ disease digestion [2, 3].uk_UA
dc.description.abstractІнтенсивність обмінних процесів у птиці порівняно з іншими видами сільськогосподарських тварин сприяє їх ранній зрілості та високій продуктивності. З використанням сучасних технологій годівлі та оптимальних дієт травна система практично всіх видів сільськогосподарських птахів, включаючи курчат-бройлерів, має здатність швидко та якісно перетравлювати тваринні білки, тим самим поповнюючи організм вкрай необхідними вітамінами та мінералами. Птиця найбільш чутлива до дефіциту вітаміну А через певні особливості його біосинтезу в організмі. До прикладу, для великої рогатої худоби, овець, свиней та коней 1 мг кристалічного бета-каротину еквівалентно – 476 МО або 143 мкг вітаміну А, для сільськогосподарської птиці – 1112, собак – 536, хутрових тварин – 277 МО [1]. Однак у крові птахів виявлені лише сліди каротину (4–5 мг / 100 мл). Це пояснюється тим, що використовувати зелені корми в технологіях заготівлі кормів не має практичного значення. Дефіцит ретинолу або порушення обміну речовин у птиці проявляється кератокон'юнктивітом, порушеннямпоказників росту, появою атаксії та значним зниженням загальної резистентності організму. За тривалого дефіциту вітаміну А у птахів відзначається ороговіння слизової оболонки дихальних шляхів шлунка та кишечника, що є сприяючим чиником розвитку пневмонії та захворювань органів травлення [2, 3].uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectкурчата-бройлериuk_UA
dc.subjectфорсфорuk_UA
dc.subjectретинолuk_UA
dc.subjectтокоферолuk_UA
dc.subjectобмін речовинuk_UA
dc.subjectгіповітамінозuk_UA
dc.subjectкальційuk_UA
dc.subjectbroiler chickensuk_UA
dc.subjectforsphorusuk_UA
dc.subjectretinoluk_UA
dc.subjecttocopheroluk_UA
dc.subjectmetabolismuk_UA
dc.subjecthypovitaminosisuk_UA
dc.subjectcalciumuk_UA
dc.titleПрофілактика полівітамінної та макромінеральної недостатності у курчат-бройлерівuk_UA
dc.title.alternativePrevention of multivitamin and macromineral insufficiency in broiler chickensuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc636.5-084:616.391uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
profilaktyka_polivitaminnoi'.pdf255,27 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.